Παναμάς: Συμπλοκή σε φυλακή - 14 νεκροί κρατούμενοι

Παναμά φυλακές (ΦΩΤΟ Αρχείου)
Παναμά φυλακές (ΦΩΤΟ Αρχείου) AP

Δεκατέσσερις κρατούμενοι σε φυλακή στον Παναμά έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 11 τραυματίστηκαν, έπειτα από ανταλλαγή πυρών.

Στους 14 ανέρχονται οι νεκροί από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ κρατουμένων σε φυλακή του Παναμά, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, από τη συμπλοκή στην Πτέρυγα 14 της φυλακής Λα Χογίτα, που απέχει 36 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας, σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι και άλλοι 11 τραυματίστηκαν.

Ο πρόεδρος του Παναμά, Λαουρεντίνο Κορτίσο, με αφορμή την πολύνεκρη σύγκρουση, επισήμανε ότι είναι αναγκαίο οι αρχές να φροντίσουν για την ασφάλεια στις φυλακές της χώρας. Όπως είπε, πριν από μερικές εβδομάδες σε έρευνα στην ίδια φυλακή ανακαλύφθηκαν πολλά όπλα. "Δεν θα επιτρέψουμε" να εισάγονται όπλα στα σωφρονιστικά ιδρύματα, τόνισε.

Πολλά όπλα, μεταξύ των οποίων πέντε πιστόλια και τρία τουφέκια, βρέθηκαν μετά τη χθεσινή σύγκρουση.

Ο Παναμάς μετρά περίπου 17.000 κρατούμενους σε 20 φυλακές, οι μεγαλύτερες εκ των οποίων είναι εκείνες της Λα Χογίτα (3.700 έγκλειστοι) και της Λα Νουέβα Χόγια που βρίσκονται και οι δύο στην κοινότητα Πακόρα, σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φυλακές
SHARE: