Πάνω από δέκα νεκροί από τη βύθιση πλατφόρμας

Πάνω από δέκα νεκροί από τη βύθιση πλατφόρμας

Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη τη ζωή τους από τη βύθιση πλωτής πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου στη Ρωσία. Οι καιρικές συνθήκες αιτία του δυστυχήματος. Αναμένεται αύξηση του αριθμού των νεκρών (Vid)

Δεκαέξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ τουλάχιστον άλλοι 43 άνθρωποι αγνοούνται μετά τη βύθιση της πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου στην απομακρυσμένη νήσο Sakhalin στη θάλασσα του Okhotsk της ανατολικής Ρωσίας.

Η πλατφόρμα Kolskaya , σύμφωνα με την εταιρεία Arktikmorneftegazraz-vedka, θυγατρική της κρατικής Zarubezhneft, αναποδογύρισε κατά τη διάρκεια ρυμούλκησης της από δύο πλοία.

Σύμφωνα με τελευταίο τηλεγράφημα μια λέμβος στην οποία επιβαίνουν άνθρωποι- χωρίς να έχει ακόμα διακριβωθεί εάν είναι ζωντανοί ή νεκροί- εντόπισε σήμερα αεροσκάφος του ρωσικού ναυτικού.

Πάνω από δέκα νεκροί από τη βύθιση πλατφόρμας
© AP

Το αεροσκάφος εντόπισε τη λέμβο και γνωρίζουμε πως υπάρχουν επιβαίνοντες, από αυτό το ύψος όμως δεν μπορούμε να καταλάβουμε την κατάστασή τους, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας AMNGR στην οποία ανήκε η πλατφόρμα.

Συνολικά στην πλατφόρμα απασχολούνταν 67 άνθρωποι. Τη στιγμή του ατυχήματος το νερό στην παγωμένη θάλασσα του Οχότσκ είχε θερμοκρασία μόλις έναν βαθμό Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Crew missing after drill rig capsize

SHARE:

24Media Network