Πάπας Φραγκίσκος: Ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του

Ο πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό
Ο πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό AP

Κινητικές δυσκολίες αντιμετωπίζει ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος αφαίρεσε και κομμάτι του εντέρου του σε πρόσφατη επέμβαση που έκανε. Τι είναι ο τίτλος του "ομότιμου πάπα" που προβληματίζει.

Ο Πάπας δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί, αλλά οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του προκαλούν ανησυχία. Στη Ρώμη και το Βατικανό αυτό είναι το μόνο θέμα συζήτησης.

«To βλέπουμε έχει κινητικές δυσκολίες. Είναι εμφανές, αλλά το είχαμε δει και πριν από την χειρουργική επέμβαση στο παχύ έντερο. Αντιμετωπίζει πρόβλημα στο ισχίο και περίμενε χρόνια για να κάνει επέμβαση κάτι που πλέον θεωρείται απίθανο μετά και το χειρουργείο της 4ης Ιουλίου. Πρόσφατα αποκάλυψε ότι είχε αφαιρέσει 33 εκατοστά εντέρου. Για έναν άνδρα 85 ετών, αυτό σημαίνει μια αρκετά αυστηρή δίαιτα».

ADVERTISING

Εάν η παραίτηση, τουλάχιστον προς το παρόν, φαίνεται μακρινή, το ερώτημα παραμένει ως προς το τι θα γίνει εάν ο Πάπας θέλει τελικά να κάνει ένα βήμα πίσω όπως έκανε ο Πάπας Ράτζινγκερ. Το σχήμα του «ομότιμου πάπα» παραμένει ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί. «Ομότιμος πάπας» είναι ένας ποντίφικας που αποχώρησε κάτι που έχει συμβεί μέχρι τώρα μόνο δύο φορές στην ιστορία της εκκλησίας.

Ο τίτλος "ομότιμος πάπας "μπορεί να κωδικοποιηθεί αλλά είναι δύσκολο να το κάνουμε με έναν "ομότιμο πάπα" που ζει. Είναι επίσης δύσκολο καθώς οι φήμες περί παραίτησης του Φραγκίσκου θα φουντώσουν ξανά (αν ο Πάπας αρχίσει να συζητά έναν νόμο που καθορίζει τον ομότιμο πάπα, ο κόσμος θα πιστεύψει ότι πρόκειται να παραιτηθεί)".

Εκτός από την περίπτωση του Ιωάννη Παύλου Β η υγεία του καθε Ποντίφικα ήταν πάντα ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Αυτή τη φορά η κατάσταση είναι ανησυχητική με φόντο μάλιστα τις μεγάλες προκλήσεις που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο Πάπας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πάπας
SHARE:

24Media Network