Παραλήρημα συμβούλου του Ερντογάν: Απειλεί με κατάληψη της Θεσσαλονίκης

Παραλήρημα συμβούλου του Ερντογάν: Απειλεί με κατάληψη της Θεσσαλονίκης
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (AP Photo/Domenico Stinellis, File)

Με επεκτατικές βλέψεις και απειλές προσπαθούν οι εθνικιστές να αποπροσανατολίσουν τους Τούρκους πολίτες από τα οικονομικά τους προβλήματα.

Με νέο παραλήρημα “επανήλθε” ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Γιγίτ Μπουλούτ, όπου με ανάρτησή του στο twitter, αφήνει απειλές για επέκταση της Τουρκίας, στα όρια που οι ίδιοι έχουν θέσει με τη “γαλάζια πατρίδα”, αν συνεχίσουν να επιτίθενται στη χώρα.

“Εάν η παγκόσμια αυτοκρατορική δομή συνεχίσει να επιτίθεται στο μεγάλο τουρκικό έθνος με αυτό τον τρόπο, το μεγάλο τουρκικό έθνος θα επιστρέψει στα εθνικά του όρια”, γράφει στην ανάρτησή του ο σύμβουλος του Ερντογάν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επιτεθεί και στην Ελλάδα.

Το μήνυμα της παραπάνω ανάρτησης ερμήνευσε και ο εξόριστος τούρκος διανοούμενος, Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν, μέσω ανάρτησής του, στην οποία ουσιαστικά κάνει λόγο για αποπροσανατολισμό των πολιτών από την υποτίμηση της λίρας.

“Ο επικεφαλής σύμβουλος του Ερντογάν κ. Μπουλούτ απειλεί τον κόσμο με επέκταση σχετικά με τη συνεχιζόμενη υποτίμηση της λίρας”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο εθνικός όρκος

Ο τουρκικός εθνικός όρκος είναι η διακήρυξη, το 1920, έξι σημείων των τούρκων εθνικιστών που θέτει τα σύνορα της μελλοντικής Τουρκικής Δημοκρατίας, στα όρια της ηττημένης κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τα οποία συμπεριλαμβάνουν, «τις περιοχές του Κιρκούκ, της Θεσσαλονίκης, του Χαλεπίου και της Μοσούλης».

Η γαλάζια πατρίδα

Ο όρος “γαλάζια πατρίδα” που χρησιμοποιείται από Τούρκους αξιωματούχους και κατεξοχήν από τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας, σημαίνει τις θάλασσες, την υφαλοκρηπίδα αλλά και τις ΑΟΖ που η Τουρκία θεωρεί ότι της ανήκουν, ενώ συνδυάζεται και με την Ναυτικές πολεμικές δυνάμεις που προασπίζονται τις θαλάσσιες περιοχές.

Κατά αυτήν και, σε συνδυασμό με την επεκτατική πολιτική του Ερντογάν, στη “γαλάζια πατρίδα” ανήκουν όλα τα Δωδεκάνησα, η Θράκη, αλλά και η Θεσσαλονίκη. Εξ ου και οι παραπάνω απειλές του συμβούλου του, που ουσιαστικά αφήνει να εννοηθεί ότι θα επιτεθούν και στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα