Παρίσι: Μαχαίρωσαν δύο γυναίκες στον Πύργο του Άιφελ

Παρίσι: Μαχαίρωσαν δύο γυναίκες στον Πύργο του Άιφελ
Αστυνομία μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι (φωτογραφία αρχείου) ap

Δύο γυναίκες μαχαιρώθηκαν σε ρατσιστική επίθεση στον Πύργο του Άιφελ. Οι αρχές δεν έδωσαν καμία πληροφορία για το περιστατικό, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα αφού δύο γυναίκες μαχαιρώθηκαν κοντά στον Πύργο του Άιφελ στο κέντρο της πρωτεύουσας της Γαλλίας, σε ένα όπως φαίνεται ρατσιστικό περιστατικό.

Τα θύματα τραυματίστηκαν σε επίθεση μαχαίρι κοντά στο διάσημο μνημείο του Παρισιού την Κυριακή, μετά από διαμάχη που αφορούσε “ένα λυμένο σκυλί”.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε σε δήλωση ότι είχαν παρέμβει “μετά από έκκληση της αστυνομίας για βοήθεια σε δύο γυναίκες με πληγές μαχαιριών” στις 8:00 μ.μ.

Δύο άλλες γυναίκες τέθηκαν υπό κράτηση την Τρίτη, σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού και έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Οι πυροσβέστες του Παρισιού επιβεβαίωσαν την Τρίτη ότι παρενέβησαν περίπου στις 8:50 μ.μ. στο Παρίσι την Κυριακή για να σώσουν δύο γυναίκες, σύμφωνα με το Aljazeera.

Καμία πληροφορία για το περιστατικό δεν κυκλοφόρησε αρχικά από τις αρχές, γεγονός που οδήγησε σε κριτική από διαδικτυακούς χρήστες.

Οι άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναγνωρίσει τα δύο θύματα ως μουσουλμάνες γυναίκες που φορούσαν χιτζάμπ.

Το περιστατικό ακολουθεί τις ολοένα αυξανόμενες εντάσεις στη Γαλλία μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή ιστορίας Samuel Paty στα προάστια του Παρισιού.

Μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας της χώρας παραπονέθηκαν για αυξημένη ισλαμοφοβία που προκλήθηκε από κυβερνητική καταστολή τζαμιών και μουσουλμανικών οργανώσεων.

Εξετάζονται περισσότερες από 50 μουσουλμανικές οργανώσεις.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα