Παρίσι: “Να συμφωνήσουν ΕΕ και Βρετανία για το Brexit μέχρι αρχές Νοεμβρίου”

Παρίσι: “Να συμφωνήσουν ΕΕ και Βρετανία για το Brexit μέχρι αρχές Νοεμβρίου”
Olivier Hoslet. Pool Photo via AP

Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τόνισε την ανάγκη να υπάρξει άμεση συμφωνία για το Brexit ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Μεγάλη Βρετανία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία πρέπει να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τις σχέσεις τους μετά το Brexit μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, πρόσθεσε όμως πως η ΕΕ δεν θα δεχθεί μια κακή συμφωνία μόνο και μόνο για να επιτευχθεί κάποιος συμβιβασμός.

Είναι ανάγκη να υπάρξει μια συμφωνία τις ερχόμενες εβδομάδες. Αυτό σημαίνει γύρω στις αρχές του Νοεμβρίου”, δήλωσε ο Κλεμάν Μπον στον ραδιοσταθμό FranceInfo.

Δεν πρέπει να χάσουμε την ηρεμία μας τις τελευταίες ημέρες των διαπραγματεύσεων, επειδή τότε είναι που μερικές φορές γίνονται κακές παραχωρήσεις”, πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον δήλωσε το Σάββατο, στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν πως θα διερευνήσει κάθε οδό προς μια εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως πρόσθεσε πως πρόοδος για τη γεφύρωση σημαντικών διαφορών πρέπει να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο Τζόνσον έχει θέσει ως προθεσμία για μια συμφωνία τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 15 Οκτωβρίου και η ΕΕ επιδιώκει λίγες ακόμη παραχωρήσεις πριν εισέλθει στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα