Πατριάρχης Σερβίας: Η κηδεία υπερμετάδοσης – Πρωτοστάτησε ο Ειρηναίος

Πατριάρχης Σερβίας: Η κηδεία υπερμετάδοσης – Πρωτοστάτησε ο Ειρηναίος
Από την κηδεία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου. AP

Ο Πατριάρχης Σερβίας εκοιμήθη σε ηλικία 90 χρόνων από κορονοϊό. Είχε χοροστατήσει στην κηδεία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου όπου χιλάδες πιστοί φιλούσαν το φέρετρο. Και οι δύο είχαν υποτιμήσει την απειλή της πανδημίας.

Στην κηδεία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλόχιου που άφησε την τελευταία του πνοή στα τέλη Οκτωβρίου είχε χοροστατήσει ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος που εκοιμήθη στα 90 του χρόνια νικημένος από τον κορονοϊό.

Ο μακαριστός βρέθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες πιστούς και ιεράρχες κοντά στο φέρετρο χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Μερικές μέρες αργότερα νόσησε κι ο ίδιος με την τραγική κατάληξη το πρωί της Παρασκευής.

Και οι δύο ιεράρχες είχαν υποτιμήσει την απειλή της πανδημίας. Μετά την κηδεία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και την ασθένεια του Πατριάχρη Σερβίας οι ιερείς της Σερβίας αρχισαν ζητούν από τους ενορίτες τους να πάρουν στα σοβαρά τον ιό. Στη Σεβρία τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα κορονοϊού έχουν εκτοξευθεί και κάθε μέρα επιβεβαιώνονται 5 με 6.000 μολύνσεις.

Στην κηδεία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου  ο Καθεδρικός Ναός της Αναστάσεως του Κυρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτος από πλήθος κληρικών και πιστών.

Οι εικόνες  αποτυπώνουν πλήθος κόσμου να μην τηρεί τις αποστάσεις, ενώ ελάχιστοι φορούσαν μάσκα. Μάλιστα κάποιοι πιο τολμηροί φίλησαν τον Μητροπολίτη, ξεχνώντας μάλλον ότι πέθανε απο κορονοϊό.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα