Περαστικά Ερντογάν στον Μητσοτάκη για την πυραυλική επίθεση στην Οδησσό

Διαβάζεται σε 2'
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Dimitris Papamitsos / PM Handout

Ευχές για περαστικά έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι με αφορμή τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχήθηκε περαστικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό, μετά τη συνάντησή του στην Κωνσταντινούπολη με τον Ουκρανό πρόεδρο.

“Εκφράζω τις ευχές μου για περαστικά και στις δύο χώρες για την πυραυλική επίθεση κοντά στην περιοχή όπου βρίσκονταν την Τετάρτη ο κ. Ζελένσκι και ο κ. Μητσοτάκης”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουκρανία, την Τετάρτη (6/3), σημειώθηκαν εκρήξεις κοντά στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τόσο τον ίδιο όσον και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λίγο πριν τη συνάντησή τους στην Οδησσό.

Συνομιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους στο Βουκουρέστι, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε πως “αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει πόλεμος. Εμείς ήμασταν εκεί επτά ώρες. Για τους Ουκρανούς είναι καθημερινή πραγματικότητα. Και αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής της ΕΕ να στηριχθεί η Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα”.

Και πρόσθεσε: “Όλοι μας ανησυχήσαμε. Αν σκεφτείτε ότι ήμασταν σε ανοιχτό χώρο, χωρίς τη δυνατότητα να καλυφθούμε οπουδήποτε, ήταν κάτι πολύ άγριο“.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την πυραυλική επίθεση και κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι περιγράφοντας πως “ήμασταν στο λιμάνι της Οδησσού και ο Πρόεδρος Ζελένκσι και το επιτελείο του μας έκαναν μία ξενάγηση, εξηγώντας μας από τη μία τη σημασία του λιμανιού για τις εξαγωγές της Ουκρανίας και από την άλλη δείχνοντάς μας τις σημαντικές ζημιές τις οποίες έχει υποστεί αυτή η κρίσιμη υποδομή, όταν ακούσαμε κάποιες σειρήνες. Και λίγο μετά, καθώς μπαίναμε στα αυτοκίνητά μας, ακούσαμε και μία μεγάλη έκρηξη”.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας πως “νομίζω ότι αυτό για εμάς είναι η καλύτερη, ζωντανότερη υπενθύμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος. Κάθε μέρα γίνεται πόλεμος, ο οποίος δεν επηρεάζει μόνο το μέτωπο, τους στρατιώτες, επηρεάζει αθώους συμπολίτες μας. Επηρεάζει, όπως βλέπετε εδώ. Καταστρέφονται πολιτιστικά μνημεία τεράστιας αξίας”.

“Και νομίζω ότι αυτός είναι και ένας λόγος παραπάνω που όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να έρθουν στην Ουκρανία. Διότι είναι άλλο να βλέπει κανείς, να ακούει την περιγραφή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή από τον Πρόεδρο Ζελένσκι με τον οποίο επικοινωνούμε τακτικά και είναι τελείως διαφορετικό να βιώνει κανείς την εμπειρία του πολέμου από πρώτο χέρι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα