Περού: Πρόστιμο στην McDonald’s για τον θάνατο δύο εργαζομένων

Περού: Πρόστιμο στην McDonald’s για τον θάνατο δύο εργαζομένων
Φωτογραφία αρχείου AP

Η κοπέλα, 18 ετών, έπαθε ηλεκτροπληξία όταν πήγε να χρησιμοποιήσει το μηχάνημα διάθεσης αναψυκτικών και ο συνάδελφός της που έσπευσε να τη βοηθήσει επίσης σκοτώθηκε.

Πρόστιμο ύψους 230.000 ευρώ επέβαλαν οι Αρχές του Περού στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται την αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s στη χώρα, έπειτα από το θάνατο δύο εργαζόμενων από ηλεκτροπληξία.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, οι επιθεωρητές κατέληξαν στο συμπέρασμα, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία δεν πληρούσε “τους απαραίτητους όρους ασφαλείας στον χώρο εργασίας”, ούτε στο εστιατόριο όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.

Οι δύο νεκροί, μία κοπέλα και ένα αγόρι 18 ετών, εργάζονταν επί έξι μήνες στη νυχτερινή βάρδια σε εστιατόριο της αλυσίδας δυτικά της πρωτεύουσας Λίμα. Στις 15 Δεκεμβρίου η κοπέλα έπαθε ηλεκτροπληξία όταν πήγε να χρησιμοποιήσει το μηχάνημα διάθεσης αναψυκτικών. Ο συνάδελφός της που έσπευσε να την βοηθήσει επίσης σκοτώθηκε.

“Παρατηρήσαμε σοβαρές παραβιάσεις, μεταξύ των οποίων και το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε αμέσως στις Αρχές ο θάνατος των δύο εργαζομένων”, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας επιθεώρησης εργασίας του Περού στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η διαχειρίστρια εταιρεία παραδέχτηκε την ευθύνη της για το θάνατο των δύο ανθρώπων και η McDonald’s κήρυξε διήμερο πένθος και έκλεισε τα καταστήματά της σε όλη τη χώρα για το διάστημα αυτό. Παράλληλα, ξεκίνησε ποινική έρευνα για να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Το κατάστημα όπου σημειώθηκε το δυστύχημα έχει κλείσει μέχρι νεοτέρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα