Πέθανε ο γάλλος κροίσος Σερζ Ντασό

Ο ιδιοκτήτης του Ομίλου Dassault Σερζ Ντασό
Ο ιδιοκτήτης του Ομίλου Dassault Σερζ Ντασό AP

Ο ιδιοκτήτης του Ομίλου Dassault πέθανε πλήρης ημερών στο γραφείο του στο Παρίσι - Υπήρξε γερουσιαστής του κόμματος Les Republicains μέχρι το περασμένο φθινόπωρο

Ο Σερζ Ντασό, ο ιδιοκτήτης του Ομίλου Dassault πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 93 ετών από καρδιακή ανεπάρκεια, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Γερουσιαστής του κόμματος Les Republicains μέχρι το περασμένο φθινόπωρο, πέθανε στο γραφείου του στο Παρίσι, διευκρίνισε η οικογένειά του στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Le Figaro, της οποίας ήταν ιδιοκτήτης.

ADVERTISING

Ο Σερζ Ντασό επρόκειτο να δικασθεί την ερχόμενη εβδομάδα για φορολογική απάτη σε δεύτερο βαθμό έπειτα από την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό τον Φεβρουάριο 2017 σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και πρόστιμο ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Γιος του ιδρυτή της πολεμικής βιομηχανίας Dassault που κατασκευάζει πολεμικά αεροσκάφη, έγινε το 1987 πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dassault Industries, ο οποίος μετεξελίχθηκε σε Groupe Dassault. Το 2014 επέλεξε τον Σαρλ Εντελστέν για να τον διαδεχθεί ως επικεφαλής του ομίλου.

Είχε τέσσερα παιδιά, ανάμεσά τους τον Ολιβιέ Ντασό, βουλευτή του κόμματος Les Republicains.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία
SHARE:

24Media Network