Πιστά στο σαββατιάτικο ραντεβού τους τα “κίτρινα γιλέκα”στη Γαλλία

Πιστά στο σαββατιάτικο ραντεβού τους τα “κίτρινα γιλέκα”στη Γαλλία
Κίτρινα γιλέκα διαδηλώνουν μαζί με συνδικαλιστές στο Παρίσι AP

Συνεχίζουν απτόητα τις διαδηλώσεις του στη Γαλλία τα "κίτρινα γιλέκα" για 15η συνεχή εβδομάδα.

Πολλοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στη λεωφόρο των Ηλυσίων στο Παρίσι στο πλαίσιο της 15ης κινητοποίησης του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», μετέδωσε ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στο κέντρο του Παρισιού πριν από τις 11:00 π.μ. (12:00 ώρα Ελλάδας). Το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 12:30 (τοπική ώρα) με τους ακτιβιστές να τραγουδούν τη Μασσαλιώτιδα, το γαλλικό εθνικό ύμνο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το Σάββατο επρόκειτο να πραγματοποιηθούν πέντε διαδηλώσεις στο Παρίσι, οι τρεις υπό τη μορφή συγκεντρώσεων. Οι δύο πορείες, που έχουν ονομαστεί στο Facebook «Κίτρινο τσουνάμι» και «Όλοι στη λεωφόρο των Ηλυσίων, δεν φοβόμαστε τίποτα», θα αναχωρούσαν το μεσημέρι, η μία από αυτές από την Αψίδα του Θριάμβου.

“Μια πορεία στις καλές συνοικίες», αναμενόταν να κατέβει τη λεωφόρο Ηλυσίων και να κάνει μια στάση μπροστά στην έδρα της Medef, της μεγαλύτερης γαλλικής εργοδοτικής οργάνωσης. Η αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου και τη λεωφόρο των Ηλυσίων. Η κυκλοφορία στη λεωφόρο των Ηλυσίων έχει διακοπεί.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, κυρίως στο Κλερμόν-Φεράν όπου αναμένονται 3.000 άτομα. Σε όλη την πόλη έχουν τοποθετηθεί οδοφράγματα από τον φόβο μιας επανάληψης των σκηνών βανδαλισμού που είχαν σημειωθεί σε προηγούμενες συγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα οποία αμφισβητούνται από τα «κίτρινα γιλέκα», η 15η πράξη της κινητοποίησης έχει σημειώσει μια μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, την ίδια ώρα, όταν 10.200 διαδηλωτές καταγράφηκαν από το υπουργείο στη Γαλλία, οι 3.000 από τους οποίους στο Παρίσι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα