Πιθανή η υποψηφιότητα Σαλβίνι για την προεδρία της Κομισιόν

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι
Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι AP

Ο ακροδεξιός επικεφαλής της ιταλικής Λέγκας δήλωσε πως σκέφτεται το ενδεχόμενο να τεθεί υποψήφιος για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν άφησε ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.

"Είναι αλήθεια, φίλοι από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες μου το ζητούν, μου το προτείνουν", δήλωσε ο Σαλβίνι σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα La Repubblica. "Μου αρέσει που βλέπουν σε εμένα ένα σημείο αναφοράς για την προστασία των λαών, ακόμη και έξω από την Ιταλία", πρόσθεσε.

"Αυτή τη στιγμή μεταξύ του προϋπολογισμού, της Ευρώπης, των μεταναστών δεν είχα χρόνο να επεξεργαστώ την πρόταση. Ο Μάιος είναι ακόμη μακριά. Θα δούμε, θα το σκεφτώ", επεσήμανε ο Σαλβίνι.

Ηλικίας 45 ετών ο Σαλβίνι ανέλαβε την ηγεσία της Λέγκας το 2013 και κατάφερε να καταστήσει το κόμμα του το πιο δημοφιλές στην Ιταλία με το σύνθημα "Πρώτα οι Ιταλοί".

Στις εκλογές του Μαΐου η Λέγκα συγκέντρωσε το 17% και συνασπίστηκε με το "αντισυστημικό" κόμμα Κίνημα 5 Αστέρων για να κυβερνήσει. Πλέον, με μια σκληρή ρητορική απέναντι στους μετανάστες και τις Βρυξέλλες, ξεπερνά πλέον το 30% στην πρόθεση ψήφου.

Στη συνέντευξη του στη La Repubblica ο Σαλβίνι επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον πρόεδρό της Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, οι οποίοι επικρίνουν το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού.

"Έχουμε ευθύνη προς 60 εκατομμύρια Ιταλούς, όχι προς αυτούς. Δεν θα αλλάξει ούτε ένα κόμμα από τον προϋπολογισμό. Ας μην διανοηθούν να στείλουν την τρόικα ή επιτρόπους. Ας σταματήσουν και ας αφήσουν την κυβέρνηση των Ιταλών να εργαστεί", τόνισε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Κομισιόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σαλβίνι: Ας μην διανοηθούν να μας στείλουν επιτρόπους και τρόικες

Στα άκρα οι σχέσεις ΕΕ-Ιταλίας: Δεν αλλάζει ο προϋπολογισμός διαμηνύει η Ρώμη

Σαλβίνι: Διεθνής ντροπή η κίνηση της Γαλλίας να οδηγήσει μετανάστες στην Ιταλία

SHARE:

24Media Network