Πιθανή συνάντηση Μέρκελ – Μακρόν “γύρω στις 20 Αυγούστου”

Πιθανή συνάντηση Μέρκελ – Μακρόν “γύρω στις 20 Αυγούστου”
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν AP

Πιθανή συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο στην εξοχική κατοικία του τελευταίου "γύρω στις 20 Αυγούστου", μια ένδειξη του ανανεωμένου σφρίγους της γαλλογερμανικής "μηχανής".

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ σχεδιάζει να επισκεφθεί τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην εξοχική κατοικία του στη Μεσόγειο, γύρω στις 20 Αυγούστου, σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.

Η συνάντηση των δύο ηγετών είναι άλλη μια ένδειξη του ανανεωμένου σφρίγους της γαλλογερμανικής «μηχανής».

Ορισμένοι Ευρωπαίοι διπλωμάτες σχολιάζουν ότι η ανανέωση της σχέσης των δύο ισχυρότερων ηγετών στην ΕΕ θα δώσει νέα ώθηση σε θέματα που βαλτώνουν, όπως είναι ο ψηφιακός φόρος ή οι δασμοί που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ. Άλλοι ωστόσο εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος σε μια περίοδο που η Μέρκελ πλησιάζει στο τέλος της θητείας της στην καγκελαρία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μακρόν έχει δεχτεί ελάχιστους επισκέπτες στην προεδρική έπαυλη του Φορ ντε Μπρεγκανσόν, στη νότια Γαλλία. Μεταξύ των «λίγων εκλεκτών» ήταν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα