Πλαστός πίνακας του Πικάσο κατασχέθηκε στην Κωνσταντινούπολη

Πλαστός πίνακας του Πικάσο κατασχέθηκε στην Κωνσταντινούπολη

Ένας πλαστός και όχι κλεμμένος, όπως αποδείχθηκε, πίνακας του Πικάσο που κατασχέθηκε στην Κωνσταντινούπολη

Ο πίνακας του Πάμπλο Πικάσο που κατασχέθηκε πρόσφατα από την τουρκική αστυνομία καθώς θεωρήθηκε ότι είχε κλαπεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι στην πραγματικότητα ένα πλαστό έργο και το αυθεντικό βρίσκεται πάντα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMa) της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε σήμερα το Ίδρυμα Πικάσο.

Το φημισμένο αμερικανικό μουσείο επιβεβαίωσε ότι ο πίνακας Γυναίκα που χτενίζεται, ένα πορτρέτο της Ντόνα Μάαρ, της συντρόφου του ζωγράφου, που χρονολογείται από το 1940, ανήκει στη συλλογή του. "Το έργο που βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη είναι αντίγραφο", ανέφερε το Ίδρυμα Πικάσο.

Το MoMa διαθέτει άλλον έναν πίνακα του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου, με παρόμοιο τίτλο, τη Γυναίκα που πλέκει τα μαλλιά της. Το έργο αυτό χρονολογείται από το 1906 και εικονίζει μια άλλη σύντροφο του Πικάσο, τη Φερνάντ Ολιβιέ.

Το Σάββατο, το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή είχε μεταδώσει ότι Τούρκοι αστυνομικοί εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι αγοραστές στους λαθρεμπόρους που προσπαθούσαν να πουλήσουν τον πίνακα ο οποίος υποτίθεται ότι είχε κλαπεί από τη συλλογή μιας Νεοϋορκέζας συλλέκτριας έργων τέχνης. Μετά από διαπραγματεύσεις, αρχικά σε ένα ξενοδοχείο και κατόπιν σε ένα κότερο, οι αστυνομικοί έκλεισαν ραντεβού με τους δράστες σε ένα καφενείο, στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί, τους συνέλαβαν και κατάσχεσαν τον πίνακα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network