Ποιο lockdown; Λαοθάλασσα Ορθόδοξων Εβραίων σε κηδεία Ραβίνου στη Νέα Υόρκη!

Ποιο lockdown; Λαοθάλασσα Ορθόδοξων Εβραίων σε κηδεία Ραβίνου στη Νέα Υόρκη!
Λαοθάλασσα στην κηδεία Ραβίνου στο Γουίλιαμσμπεργκ

Χαμός στους δρόμους του Γουίλιαμσμπεργκ της Νέας Υόρκης, όπου εκατοντάδες Ορθόδοξοι Εβραίοι αγνόησαν τα μέτρα για να βρεθούν σε κηδεία Ραβίνου. Έξαλλος ο δήμαρχος, ένταση και συλλήψεις.

Την ώρα που η Νέα Υόρκη αποτελεί μία από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές των ΗΠΑ και του κόσμου γενικότερα, στους δρόμους του Γουίλιαμσμπεργκ επικράτησε πανικός, όταν εκατοντάδες Ορθόδοξοι Εβραίοι αψήφισαν τα περιοριστικά μέτρα για να βρεθούν στην κηδεία του Ραβίνου, Τσάιμ Μερτζ, ο οποίος πέθανε από κορονοϊό.

Το lockdown φαίνεται ότι δεν είχε καμία αξία για την τεράστια μάζα που κατέκλυσε τους δρόμους, με το πλήθος ασφαλώς να μην τηρεί καν αποστάσεις και να συγκεντρώνονται, δημιουργώντας λαοθάλασσα όπως μπορείτε να δείτε και στα στιγμιότυπα που ακολουθούν.

Η αστυνομία πάντως έσπευσε στο σημείο όπου εκατοντάδες Ορθόδοξοι ακολουθόυσαν την τελετή και προχώρησε σε συλλήψεις, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί και ένταση.

Το γεγονός προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο ο οποίος άλλωστε διέταξε να πραγματοποιηθούν οι συλλήψεις, χαρακτηρίζοντας τις σκηνές “απολύτως απαράδεκτες“.

Βέβαια, η τοποθέτησή του και ακόμα περισσότερο η εντολή και προσπάθειά του να “διαλύσει” τη συγκέντρωση έφερεαν και την αντίδραση των παρευρισκομένων, οι οποίοι τον κατηγόρησαν για ρατσιστική συμπεριφορά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα