‘Πόλεμο’ στα πιστολάκια μαλλιών κήρυξε ο Μαδούρο

default image

Μέτρα για την μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, βάζοντας στο "στόχαστρο" τις γυναίκες που στεγνώνουν τα μαλλιά τους με πιστολάκι. Τι τους πρότεινε

Σε λήψη μέτρων προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη Βενεζουέλα και να αποτραπεί κατάρρευση του δικτύου της, προχώρησε ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, ζητώντας, μεταξύ άλλων, από τις γυναίκες να σταματήσουν να στεγνώνουν τα μαλλιά τους με πιστολάκια.

Όπως ανακοίνωσε, όλες τις Παρασκευές για τους επόμενους δύο μήνες, οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας, δηλαδή περισσότερο από ένα εκατ. άτομα, θα έχουν ρεπό ενώ σε ξεχωριστή αναφορά του και με κάποια δόση χιούμορ, κάλεσε τις γυναίκες να χρησιμοποιούν λιγότερο πιστολάκι για τα μαλλιά. “Πάντα σκέφτομαι ότι μια γυναίκα δείχνει πιο όμορφη όταν χτενίζει τα μαλλιά της με τα δάχτυλά της και τα αφήνει τα στεγνώσουν με φυσικό τρόπο”, είπε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Αν όλες οι προτάσεις της κυβέρνησης εφαρμοστούν, τότε η κατανάλωση ενέργειας μπορεί να μειωθεί έως και 20%, επεσήμανε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, η οποία εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό κατανάλωσης ενέργειας στη Λατινική Αμερική.

Το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας προέρχεται από υδροηλεκτρικούς σταθμούς και η κρίση που αντιμετωπίζει προκαλείται εν μέρει από το φαινόμενο Ελ Νίνιο, καθώς η ξηρασία έχει μειώσει τα επίπεδα του νερού.

Η αντιπολίτευση αντιμετώπισε με χλεύη την πρόταση του Μαδούρο για “επέκταση” του Σαββατοκύριακου κατά μία μέρα, υποστηρίζοντας ότι θα βλάψει την οικονομία, η οποία ήδη παραπαίει, με τεράστια ελλείμματα και πληθωρισμό, που αναμένεται να φτάσει φέτος το 700%.

Πηγή: USA Today

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα