Διάγγελμα Πούτιν: “Περίοδος ριζικών αλλαγών στον πλανήτη, η Δύση θέλει να κάνει τον πόλεμο παγκόσμιο”

Διάγγελμα Πούτιν: “Περίοδος ριζικών αλλαγών στον πλανήτη, η Δύση θέλει να κάνει τον πόλεμο παγκόσμιο”
Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Μήνυμα στον λαό της Ρωσίας από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εισβολή στην Ουκρανία. Επίθεση και στη δυτική κουλτούρα που επιδιώκει τον "εκφυλισμό των παιδιών μας". Δείτε LIVE την ομιλία του.

Διάγγελμα προς τον λαό της Ρωσίας και δη προς τη ρωσική… ελίτ απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους (στις 24/2) από την απόφασή του να εισβάλει στην Ουκρανία.

Πρόκειται για μία ομιλία που είχε προγραμματίσει ο Ρώσος πρόεδρος για σήμερα, Τρίτη , τρία 24ωρα πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου.

Τότε, ο ίδιος, είχε ανακοινώσει και πάλι μέσα από μήνυμά τους που προβλήθηκε ζωντανά, τόσο τηλεοπτικά όσο και στο διαδίκτυο, πως διέταξε “στρατιωτική επιχείρηση” με στόχο την Ουκρανία.

Από την αρχή της ομιλίας του, ο Ρώσος πρόεδρος έβαλε στο στόχαστρο τη Δύση, αφού προσπάθησε να παρουσιάσει την εισβολή στην Ουκρανία ως πράξη “αυτοάμυνας”.

“Αυτοί ξεκίνησαν τον πόλεμο και χρησιμοποιήσαμε βία για να τον σταματήσουμε”, είπε αρχικά για να προσθέσει: “Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι τον Φεβρουάριο του 2022 όλα ήταν έτοιμα για μια τιμωρητική ενέργεια του Κιέβου στο Ντονμπάς. Όλα αυτά ήταν εντελώς αντίθετα με τα έγγραφα που έγιναν δεκτά από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ”.

Θα ήθελα να επαναλάβω, αυτοί ξεκίνησαν τον πόλεμο και χρησιμοποιήσαμε βία για να τον σταματήσουμε”, επέμεινε.

“Η Δύση χρησιμοποιεί τον Διάβολο, έχει κανονικοποιήσει τους γάμους ομοφύλων”

Παράλληλα, τόνισε ότι ο στόχος της Δύσης ήταν η απεριόριστη δύναμη και ότι η Σεβαστούπολη ήταν ο “προφανής επόμενος στόχος μετά το Ντονμπάς”.

Μάλιστα, αφού υποστήριξε πως πρόθεσή του ήταν “να επιλύσει το ζήτημα με την Ουκρανία ειρηνικά”, εξαπέλυσε επίθεση στη Δύση λέγοντας.

“Κάναμε ό,τι είναι δυνατό για να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα ειρηνικά, διαπραγματευόμενοι για μια ειρηνική επίλυση αυτής της δύσκολης σύγκρουσης, αλλά πίσω από τις πλάτες μας προετοιμαζόταν ένα πολύ διαφορετικό σενάριο.

Μιλάω σε μια δύσκολη και σημαντική στιγμή για τη Ρωσία, σε μια περίοδο ριζικών αλλαγών παντού στον κόσμο.

Η Δύση θα χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε, ναζί, τρομοκράτες, τον Διάβολο τον ίδιο για να μας πολεμήσει”, ενώ υποστήριξε πως “θέλει να μετατρέψει μία τοπική σύγκρουση σε παγκόσμια”.

Στο στόχαστρο του Ρώσου προέδρου μάλιστα βρέθηκε και η δυτική κουλτούρα, καθώς είπε ότι η Δύση έχει κανονικοποιήσει την παιδοφιλία, έχει νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφυλόφιλων, έναν θεό ουδέτερο ως προς το φύλο. Αυτό οφείλεται στις ελίτ. Οικογένεια σημαίνει ένωση μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Έτσι λένε τα ιερά κείμενα κάθε θρησκείας στη Γη. Αλλά η Δύση αμφιβάλλει για αυτά τα ιερά κείμενα. Πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από την υποβάθμιση και τον εκφυλισμό. Και θα το κάνουμε“.

Παράλληλα, σχολίασε και τις κυρώσεις της Δύσης, λέγοντας πως “δεν έχουν ξεκινήσει μόνο μία στρατιωτική επίθεση αλλά και μία οικονομική επίθεση. Έχουν αποτύχει και στις δύο”, για να προσθέσει πως Οι εμπνευστές των κυρώσεων αυτοτιμωρούνται”:

“Προκάλεσαν αύξηση των τιμών στις χώρες τους, κλείσιμο εργοστασίων, κατάρρευση του ενεργειακού τομέα και λένε στους πολίτες τους ότι φταίνε οι Ρώσοι”, συνεχίζοντας με οικονομικά στοιχεία για το ΑΕΠ της Ρωσίας.

Η ομιλία του Πούτιν συνεχίστηκε εστιάζοντας σε εσωτερικά ζητήματα και σε ορισμένες ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με νέα χρηματοοικονομικά σχήματα για τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις.

Ο Πούτιν ανέβηκε στις 11π.μ. (ώρα Ελλάδας) για την ομιλία του, σε μία κατάμεστη αίθουσα, από αξιωματούχους και άλλα σημαίνοντα πρόσωπα όπως ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο υπουργός Οικονομικών Αντρέι Σιλουάνοφ, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο Πατριάρχης Κύριλλος και πολλοί άλλοι είναι συγκεντρωμένοι και τον παρακολουθούν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα