Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκατοντάδες ρωσικά στρατιωτικά οχήματα να κινούνται προς το Κίεβο δείχνουν δορυφορικές εικόνες

Δορυφορική εικόνα της Maxar Technologies - Κομβόι αρμάτων μάχης με κατεύθυνση το Κίεβο
Δορυφορική εικόνα της Maxar Technologies - Κομβόι αρμάτων μάχης με κατεύθυνση το Κίεβο SATELLITE IMAGE ©2022 MAXAR TECHNOLOGIES VIA AP

Κομβόι ρωσικών χερσαίων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων τανκς, κινείται προς την ουκρανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την Κυριακή.

Δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν την Κυριακή (27/02) έδειξαν μεγάλη ανάπτυξη ρωσικών χερσαίων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων τανκς, που κινούνται προς την κατεύθυνση του Κιέβου και βρίσκονται 64 χιλιόμετρα μακριά, ανακοίνωσε μια ιδιωτική αμερικανική εταιρεία.

Οι εικόνες που δημοσίευσε η Maxar Technologies Inc (MAXR.N) έδειξαν μια ανάπτυξη που αποτελείται από εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα και εκτείνεται σε περισσότερα 5 χιλιόμετρα, είπε η Maxar.

ADVERTISING
Κομβόι ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων προς το Κίεβο
Κομβόι ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων προς το Κίεβο AP

Το κομβόι, την ώρα της λήψης, βρισκόταν βορειοανατολικά της ουκρανικής πόλης Ιβάνκιβ και αφορούσε καύσιμα, υλικοτεχνική υποστήριξη και τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τανκς, οχημάτων μάχης πεζικού και αυτοκινούμενο πυροβολικό, ανέφερε.

Οι δορυφορικές εικόνες έδειξαν επίσης ζημιές που προκλήθηκαν από πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές στο αεροδρόμιο Antonov στο Hostomel, και σφοδρές μάχες μέσα και κοντά στο αεροδρόμιο, ανέφερε η Maxar.

Η Maxar παρακολουθεί τη συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων εδώ και εβδομάδες. Οι εικόνες του δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτούν από το Reuters.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Ρωσία
SHARE:

24Media Network