Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σημασία της Χερσώνας για την ρωσική προέλαση

Ουκρανικά τανκς κοντά στην Χερσώνα
Ουκρανικά τανκς κοντά στην Χερσώνα AP

Ιδιαίτερη σημασία για την παροχή νερού στην Κριμαία έχει η Χερσώνα, στην οποία βρίσκονται ήδη ρωσικές δυνάμεις

Αυξάνονται οι πληροφορίες που από τα ξημερώματα της Τετάρτης κάνουν λόγο για κατάληψη της Χερσώνας από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ το πρωί ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε πως θα χρειαστεί ένα θαύμα για να μην συμβεί αυτό.

Εάν τελικά επαληθευτούν οι πληροφορίες αυτές, θα πρόκειται για μία σημαντική νίκη του ρωσικού στρατού.

ADVERTISING

Η 300.000 κατοίκων πόλη, θα είναι η μεγαλύτερη που έχει πέσει στα χέρια των Ρώσων και θα έχει πολύ μεγάλη στρατηγική σημασία, όσο τα ρωσικά στρατεύματα θέλουν να συνεχίσουν την προέλασή του προς την ενδοχώρα και δυτικά προς την Οδησσό, το έτερο μεγάλο λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Χερσώνα, αναφέρει το BBC, σημαντικό λιμάνι από μόνη της, αποτελεί και κύρια πηγή νερού, μετά το φράγμα που έχτισε η Ουκρανία, στο κανάλι της Βόρειας Κριμαίας, αφού η Ρωσία προσάρτησε την χερσόνησο. Συνέπεια, ο αποκλεισμός της Κριμαίας, από την πρόσβαση σε φρέσκο νερό, με την κατάληψη της Χερσώνας να λύνει το πρόβλημα υδροδότησης της προσαρτημένης χερσονήσου.

Έτσι, η κατάληψη της Χερσώνας, μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής για την εξέλιξη της ρωσικής εισβολής, καθιστώντας ευκολότερο τον ανεφοδιασμό του ρωσικού στρατού κατά την προέλασή του, τόσο προς Βορρά, όσο και δυτικά. Το πόσο θέλει να προωθηθεί ο ρωσικός στρατός, παραμένει ένα ζήτημα που μένει να αποδειχθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία
SHARE:

24Media Network