Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονίζει η μαρτυρία της εγκύου από τη Μαριούπολη - Έτσι έγινε η επίθεση στο μαιευτήριο

Η Mariana Vishegirskaya
Η Mariana Vishegirskaya 2022 MSTYSLAV CHERNOV, FILE/AP PHOTO

Η έγκυος από τη Μαριούπολη, Mariana Vishegirskaya, περιγράφει καρέ - καρέ τη στιγμή της επίθεσης και τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου από όπου δραπέτευσε.

Τον γύρο του κόσμου έκαναν πριν μερικές ημέρες φωτογραφίες μίας εγκύου γυναίκας, η οποία με αίματα στο πρόσωπο δραπετεύει από μαιευτήριο στη Μαριούπολη, μετά από την επίθεση που δέχθηκε το κτίριο από τις ρωσικές δυνάμεις.

Την επόμενη ημέρα η Mariana Vishegirskaya έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, όπως μετέδωσε η Ουκρανή δημοσιογράφος Olga Tokariuk, με τη γυναίκα να περιγράφει καρέ καρέ τη στιγμή της επίθεσης αλλά και τι συνέβαινε στον θάλαμο όπου βρισκόταν όταν ξεκίνησε ο βομβαρδισμός.

ADVERTISING

Κρατώντας στην αγκαλιά της το νεογέννητο κοριτσάκι της, η Mariana είπε: Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου στο Νοσοκομείο Νο3 στη Μαριούπολη. Ήμασταν ξαπλωμένες στους θαλάμους, όταν άρχισαν να σπάνε τζάμια και να γκρεμίζονται οι τοίχοι. Δεν ξέραμε πώς έγινε. Ήμασταν στους θαλάμους και κάποιοι είχαν τον χρόνο να προστατευτούν και κάποιοι όχι.


Κατακραυγή των Ρώσων στα social media

Η έγκυος γυναίκα είχε βρεθεί στο στόχαστρο πολλών χρηστών του διαδικτύου, με τη ρωσική πρεσβεία στη Μεγάλη Βρετανία να μεταδίδει ότι δεν ήταν έγκυος και δεν βρισκόταν στο συγκεκριμένο κτήριο αλλά ήταν ηθοποιός η οποία μάλιστα έβαλε μέικ απ για να δείξει πως έχει αίματα από την επίθεση.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν λόγο για προπαγάνδα, αποδεικνύοντας ότι η γυναίκα ήταν όντως έγκυος, ενώ και το ίδιο το Twitter έσβησε τις συγκεκριμένες αναρτήσεις.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονίζει η μαρτυρία της εγκύου από τη Μαριούπολη - Έτσι έγινε η επίθεση στο μαιευτήριο

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Ουκρανία
SHARE:

24Media Network