Πόλεμος στην Ουκρανία: Το BBC αναστέλλει τη λειτουργία του στη Ρωσία

Τα γραφεία του BBC στο Λονδίνο (φωτό αρχείου)
Τα γραφεία του BBC στο Λονδίνο (φωτό αρχείου) FRANK AUGSTEIN, FILE/AP PHOTO

Το BBC αναστέλλει τη λειτουργία του εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αποσύρει τους δημοσιογράφους του από τη χώρα, αξιολογώντας τις επιπτώσεις της νέας νομοθεσίας που υιοθέτησαν οι ρωσικές αρχές περί fake news.

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του BBC και οι εργασίες όλων των δημοσιογράφων και του προσωπικού του δικτύου στη Ρωσία, μετά την ψήφιση από το ρωσικό κοινοβούλιο νέου νόμου που καθιστά αδίκημα τη διάδοση "fake news" σε ό,τι αφορά τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

Αξιολογώντας τις επιπτώσεις της νέας νομοθεσίας που υιοθέτησαν οι ρωσικές αρχές, η πρόσβαση στους ιστότοπους του BBC έχει περιοριστεί στη Ρωσία, με τον Γενικό Διευθυντή του BBC Τιμ Ντέιβι, να τονίζει πως δεν είναι διατεθειμένος να εκθέσει στον κίνδυνο ποινικής δίωξης το προσωπικό του δικτύου, απλά και μόνο επειδή κάνουν τη δουλειά τους.

ADVERTISING

"Αυτή η νομοθεσία φαίνεται να ποινικοποιεί τη διαδικασία της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να αναστείλουμε προσωρινά την εργασία όλων των δημοσιογράφων του BBC News και του προσωπικού υποστήριξής τους στη Ρωσική Ομοσπονδία, ενώ αξιολογούμε τις πλήρεις συνέπειες αυτής της ανεπιθύμητης εξέλιξης.

Η υπηρεσία του BBC News στα ρωσικά θα συνεχίσει να λειτουργεί εκτός Ρωσίας.

Η ασφάλεια του προσωπικού μας είναι πρωταρχικής σημασίας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους εκθέσουμε στον κίνδυνο ποινικής δίωξης απλώς και μόνο επειδή κάνουν τη δουλειά τους", δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι σε ανακοίνωσή του. Θα ήθελα να επαινέσω όλους αυτούς, για τη γενναιότητα, την αποφασιστικότητα και τον επαγγελματισμό τους.

Παραμένουμε δεσμευμένοι να διαθέτουμε ακριβείς, ανεξάρτητες πληροφορίες στο κοινό σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των εκατομμυρίων Ρώσων που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες ειδήσεων μας. Οι δημοσιογράφοι μας στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν να μεταδίδουν την εισβολή στην Ουκρανία", ανέφερε ο Τιμ Ντέιβι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Ρωσία
SHARE:

24Media Network