Πολωνία: Η εισαγγελία διέταξε έρευνα για την αναγκαστική προσγείωση της Ryanair

Πολωνία: Η εισαγγελία διέταξε έρευνα για την αναγκαστική προσγείωση της Ryanair
Αεροπλάνο της Ryanair Shutterstock

Ο γενικός εισαγγελέας στην Πολωνία διέταξε έρευνα για την προσγείωση του αεροπλάνου της Ryanair. Αναμένονται κινήσεις και σε διεθνές επίπεδο.

Ο γενικός εισαγγελέας της Πολωνίας διέταξε τη διενέργεια έρευνας για την αναγκαστική προσγείωση ενός αεροπλάνου της Ryanair στο Μινσκ, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος.

Το επιβατικό αεροσκάφος που κατευθυνόταν χθες από την Αθήνα στην Λιθουανία υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, με τη συνοδεία ενός μαχητικού MiG-29, κάτι το οποίο πολλοί ηγέτες της ΕΕ χαρακτήρισαν κρατική αεροπειρατεία.

Κατά την αναγκαστική προσγείωση οι αρχές συνέλαβαν τον αντιφρονούντα δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς.

“Ο γενικός εισαγγελέας διέταξε έρευνα για την προσγείωση του αεροπλάνου της Ryanair στο Μινσκ. Το πιθανότερο είναι η έρευνα να συμπεριλάβει και μια σειρά από βήματα σε διεθνές επίπεδο”, δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Το αεροπλάνο ήταν καταχωρισμένο στην Πολωνία και ως εκ τούτου η υπόθεση εμπίπτει στην πολωνική νομοθεσία, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Πάβελ Τζαμπλόνσκι.

“Αναμένουμε πως η αντίδραση της ΕΕ θα είναι ισχυρή και άμεση”, είπε ο υφυπουργός στο Ρόιτερς καθώς οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν για επιπλέον κυρώσεις εις βάρος της Λευκορωσίας στη Σύνοδο Κορυφής που αρχίζει αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός RMF, επικαλούμενος ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι η πολωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να ζητήσει από τον εθνικό της αερομεταφορέα, την LOT, να σταματήσει να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Εκπρόσωπος της LOT δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία εξετάζει την αλλαγή της πορείας των πτήσεών της πάνω από την Λευκορωσία, περιλαμβανομένων των δρομολογίων προς τη Μόσχα και το Μινσκ, αλλά ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα