Πολωνία: Μια 103χρονη νίκησε τον κορονοϊό

Πολωνία: Μια 103χρονη νίκησε τον κορονοϊό
Κάτοικος Βαρσοβίας AP

Πρόκειται για το πλέον ηλικιωμένο άτομο στη χώρα, που τα κατάφερε ενάντια στον αόρατο εχθρό.

Μια Πολωνή ηλικίας 103 ετών ανέρρωσε από τη νόσο Covid-19 και πήρε εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο Λοιμωδών Ασθενειών του Κεντζέρζιν Κόζλε, στη νότια Πολωνία, ανακοίνωσε το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Πρόκειται για το πλέον ηλικιωμένο άτομο στη χώρα, που νίκησε τον νέο κορονοϊό.

Στις 20 Απριλίου, «διακομίστηκε στο νοσοκομείο μας σε καλή κατάσταση, όμως λίγες ημέρες αργότερα, εκδήλωσε συμπτώματα αναπνευστικής ανεπάρκειας. Εντούτοις, κατά την εξέλιξή της, η ασθένεια είχε σχετικά ελαφρά συμπτώματα», είπε ο επικεφαλής της μονάδας νευρολογίας, Μίχαλ Γκλόνεκ.

«Έμεινε σε εμάς για τόσο μεγάλο διάστημα, διότι έπρεπε να περιμένουμε τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ» διευκρίνισε ο ίδιος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων PAP.

«Δεν ακούει τίποτα προς το παρόν, διότι οι μπαταρίες των ακουστικών βαρηκοϊας της εξαντλήθηκαν» έπειτα από τόσο καιρό, εξήγησε ο γιατρός Γκλόνεκ.

Η ηλικιωμένη, τρόφιμος σε οίκο ευγηρίας, η οποία, σύμφωνα με την εγγονή της, «δεν άγγιξε ποτέ της αντιβιοτικά», δεν είναι η μεγαλύτερη από τους πιο ηλικιωμένους που νίκησαν την Covid-19 στην Ευρώπη. Το ρεκόρ διατηρεί μία Ισπανίδα 113 ετών, η ανάρρωση της οποίας ανακοινώθηκε τη 12η Μαΐου. Άλλα ανάλογα περιστατικά καταγράφηκαν σε Βρετανία (106 ετών) και στη Γαλλία (103 ετών).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα