Πομπέο: Δεν θα ανεχθούμε παρεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές του 2020

Πομπέο: Δεν θα ανεχθούμε παρεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές του 2020
O Πομπέο μετά τη συνέντευξη τύπου AP

Την τακτική του καρότου και του μαστιγίου επέλεξε ο Μάικ Πομπέο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Ουάσιγκτον επιθυμεί την εξομάλυνση των σχέσεων με την Μόσχα, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε με το Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ μετά το πέρας των συνομιλιών που είχαν στο Σότσι, δηλώνοντας ωστόσο κατηγορηματικά ότι δεν θα ανεχθεί παρεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Θέλουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, αυτό θα είναι προς το συμφέρον και των δύο λαών μας. Θα κάνουμε το πάν για να αναλάβουμε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο Μάικ Πομπέο. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι η αμερικανική πλευρά έθεσε στις συνομιλίες το ζήτημα της απελευθέρωσης Αμερικανών πολιτών που κρατούνται στην Ρωσία, όπως και ότι έθιξε ζητήματα που σχετίζονται με τις ρωσικές παρεμβάσεις στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να μείνουν αυτά τα ζητήματα στο παρελθόν», αλλά προειδοποίησε την Μόσχα ότι η Ουάσιγκτον δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2020. Στο πλαίσιο μάλιστα αυτό της προειδοποίησης του είπε, χαρακτηριστικά ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Ρωσία θα γίνουν ακόμη χειρότερες σε περίπτωση που η Μόσχα παρέμβει στην προεκλογική εκστρατεία του 2020.

Σε σχέση με αυτό ο Πομπέο υπογράμμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν σε καμία χώρα να παρέμβει στις εσωτερικές της υποθέσεις επειδή οι εκλογές είναι “κάτ απολύτως ιερό για την Ουάσιγκτον».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα