Πούτιν: “Η Ρωσία είναι ανίκητη” είπε σε μαθητές την πρώτη μέρα των σχολείων

Πούτιν: “Η Ρωσία είναι ανίκητη” είπε σε μαθητές την πρώτη μέρα των σχολείων
Printscreen / Video / Twitter

Ξεκίνησαν τα μαθήματα πατριωτικής εκπαίδευσης στα σχολεία της Ρωσίας, τα οποία εισήχθησαν στο πρόγραμμα κατά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Οι δηλώσεις του Πούτιν στυς μαθητές.

Η Ρωσία είναι «ανίκητη» όπως ήταν και κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είπε την Παρασκευή (01/09) ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντησή του με εφήβους με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Έχω καταλάβει γιατί κερδίσαμε τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο: είναι αδύνατο να νικηθεί ένας λαός με τέτοιο ψυχικό σθένος. Ήμασταν απολύτως ανίκητοι και σήμερα είμαστε το ίδιο», είπε σε μαθητές, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά. Ο Πούτιν μιλούσε για τις επιστολές που αντάλλαζε ο πατέρας του, που πολεμούσε στο μέτωπο, με τον παππού του Ρώσου προέδρου.

Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους ανέφερε ότι είχε εντυπωσιαστεί από την αποφασιστικότητα του παππού του, ο οποίος, έχοντας μόλις χάσει τη σύζυγό του που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου, έδωσε εντολή στον γιο του: «Νικήστε αυτά τα καθάρματα!».

«Και σήμερα, οικογένειες σαν κι αυτές αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία» του πληθυσμού, είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος κάνει συχνά παραλληλισμούς μεταξύ του πολέμου κατά της ναζιστικής Γερμανίας και της εισβολής στην Ουκρανία.

Η συνάντησή του με τους μαθητές έγινε με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά και την έναρξη των «Συζητήσεων Σημασίας», μαθημάτων πατριωτικής εκπαίδευσης που εισήχθησαν στο σχολικό πρόγραμμα λίγο μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ρωσία παρουσιάζει την εισβολή της στη γείτονά της ως μια υπαρξιακή μάχη κατηγορώντας την Ουκρανία ότι βρίσκεται στα χέρια αντιρωσικών νεοναζί στην υπηρεσία μιας Δύσης αποφασισμένης να καταστρέψει τη Ρωσία.

Ο Πούτιν παρουσιάζει επίσης την προσαρτημένη Κριμαία το 2014, καθώς και τις υπό ρωσική κατοχή περιοχές στην ανατολική και νότια Ουκρανία ως ιστορικά ρωσικά εδάφη που δεν θα έπρεπε ποτέ να προσκολληθούν στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα