Πούτιν: Αποκαλύψεις για την κατάσταση της υγείας του – “Υπέφερε από καρκίνο”

Πούτιν: Αποκαλύψεις για την κατάσταση της υγείας του – “Υπέφερε από καρκίνο”
Βλαντίμιρ Πούτιν και Όλιβερ Στόουν AP

Για την περίοδο των δύο χρόνων που είχαν έρθει πολύ κοντά με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά και τις φήμες που "οργίαζαν" για την υγεία του Ρώσου προέδρου, μίλησε ο Όλιβερ Στόουν.

Μια σειρά συνεντεύξεων στον Βλαντίμιρ Πούτιν, στάθηκε αφορμή για τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη, Όλιβερ Στόουν, να έρθει πολύ κοντά μαζί του και μάλιστα, για δύο χρόνια.

Για εκείνη την περίοδο, από το 2015 μέχρι το 2017, ο Όλιβερ Στόουν μίλησε στο podcast του Λεξ Φρίντμαν, ενός Ρωσοαμερικανού επιστήμονα υπολογιστών και ερευνητή τεχνητής νοημοσύνης.

Μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσε τα όσα ακούγονταν -και γράφονταν- για την υγεία του Ρώσου πρόεδρου.Υπέφερε από καρκίνο, αλλά το έχει ξεπεράσει”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης, μια δήλωση που ακούγεται δημόσια πρώτη φορά, με το ρωσικό λαό να μην έχει ενημερωθεί ποτέ για την ασθένειά του.

Ο Στόουν ανέφερε, επίσης, ότι ο Ρώσος πρόεδρος παρέμεινε σε καραντίνα για μεγάλο διάστημα λόγω της πανδημίας.

Λίγο καιρό πριν, το περιοδικό New Lines έγραψε πως έχει στην κατοχή του ηχογράφηση ενός Ρώσου ολιγάρχη -ο οποίος έχει στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο- και περιγράφει ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι “πολύ άρρωστος με καρκίνο του αίματος”, αν και δεν προσδιορίστηκε ο τύπος του καρκίνου.

Στο εν λόγω ρεπορτάζ, το περιοδικό αναφέρει, επίσης ότι “ένα άκρως απόρρητο σημείωμα” εστάλη από τα κεντρικά γραφεία της FSB, της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Ρωσίας, σε όλους τους περιφερειακούς διευθυντές της.

Ο Christo Grozev, επικεφαλής ερευνών στο Bellingcat, έναν αξιόπιστο ιστότοπο ιατροδικαστικών ερευνών, δήλωσε: “Το σημείωμα έδωσε εντολή στους περιφερειακούς διευθυντές να μην εμπιστεύονται τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του προέδρου”.

“Οι διευθυντές έλαβαν περαιτέρω οδηγίες να διαψεύσουν οποιεσδήποτε φήμες τυχόν κυκλοφορήσουν στις τοπικές μονάδες της FSB. Σύμφωνα με πηγή σε μια από τις περιφερειακές μονάδες που είδε το υπόμνημα, αυτή η άνευ προηγουμένου οδηγία είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, με τους περισσότερους αξιωματικούς της FSB, ξαφνικά, να καταλήγουν να πιστέψουν ότι ο Πούτιν πάσχει πράγματι από μια σοβαρή ασθένεια“, πρόσθεσε.

Σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες που αναφέρει το περιοδικό, αφήνεται να εννοηθεί για τον Πούτιν ότι είναι άρρωστος, ενώ φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα και με το περπάτημά του.

Μάλιστα, γίνονται αναφορές και στην αλλαγμένη εμφάνιση του και εικάζεται ότι αυτό είναι παρενέργεια κάποιου φαρμάκου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα