Πούτιν: Πιθανός ο πυρηνικός πόλεμος, αλλά “δεν είμαστε τρελοί”

Πούτιν: Πιθανός ο πυρηνικός πόλεμος, αλλά “δεν είμαστε τρελοί”
Βλαντίμιρ Πούτιν Valery Sharifulin, Sputnik, Kremlin Pool Photo / AP IMAGES

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θέλει να επιδεικνύει τα πυρηνικά της και πως δεν είναι η χώρα του που μίλησε πρώτη για αυτά. Επέμεινε πως ο πόλεμος ξεκίνησε το 2014.

Ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αυξάνεται, αλλά η Ρωσία «δεν τρελάθηκε» και εξακολουθεί να θεωρεί το πυρηνικό οπλοστάσιό της ως καθαρά αμυντικό, αποτρεπτικό μέσο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ωστόσο, ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα υπερασπιστεί το έδαφός της και τους συμμάχους της «με όλα τα διαθέσιμα μέσα». «Έχουμε προηγμένα οπλικά συστήματα αλλά δεν θέλουμε να τα επιδεικνύουμε», είπε, επιμένοντας ότι δεν ήταν η Μόσχα που μίλησε για χρήση πυρηνικών όπλων. «Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, εμείς δεν έχουμε αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ακόμα», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν επανέλαβε επίσης την πάγια θέση του ότι η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή παρά να παρέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία. «Δεν ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο, ξεκίνησε το 2014 μετά το πραξικόπημα», όταν ανατράπηκε ο φιλορώσος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς έπειτα από πολλές εβδομάδες λαϊκών κινητοποιήσεων, είπε.

Κατηγόρησε επίσης την Πολωνία ότι θέλει να καταλάβει εδάφη της δυτικής Ουκρανίας και είπε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να είναι η μοναδική εγγυήτρια της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. «Αλλά αυτό εξαρτάται από τους νέους ηγέτες της Ουκρανίας», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα