Πούτιν σε Τουρκία: Ακόμα περιμένουμε εξηγήσεις

Joint statements between Greece's prime minister Alexis Tsipras and the Russian President Vladimir Putin following their meeting at the Maximos Mansion, in Athens, Greece on May 27, 2016. /           ,  27 2016.
Joint statements between Greece's prime minister Alexis Tsipras and the Russian President Vladimir Putin following their meeting at the Maximos Mansion, in Athens, Greece on May 27, 2016. / , 27 2016. SOOC

"Για την αποκατάσταση των ρωσοτουρκικών σχέσεων δεν αρκούν επιθυμία και δηλώσεις, χρειάζεται να κάνεις κάτι", επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε: "Όμως ακόμη περιμένουμε"

Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκαναν αυτό, είπε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε ερώτηση για το υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξει ομαλοποίηση των ρωσοτουρκικών σχέσεων όπως διακήρυξε η νέα τουρκική κυβέρνηση ότι επιθυμεί, δεδομένης και της κατάρριψης του αεροσκάφους που είχε προηγηθεί.

Είπε ότι «οι δυνάμεις μας δεν πολεμούν στη Συρία ενάντια στις κανονικές τακτικές δυνάμεις, αλλά ενάντια στα μορφώματα και ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι το μαχητικό τουρκικό μπορεί να πυροβολήσει το δικό μας αεροσκάφος. Αν το ξέραμε θα το κάναμε αλλιώς από την αρχή».

Πρόσθεσε ότι δεν συνετρίβη μόνο το αεροσκάφος αλλά και πυροβόλησαν τον πιλότο. «Αυτό είναι έγκλημα πολέμου», είπε και πρόσθεσε ότι δεν άκουσαν εξηγήσεις από την τουρκική ηγεσία.

Ακούσαμε, είπε ο Πούτιν, για την επιθυμία να αποκαταστήσουν κι εμείς έχουμε τέτοια επιθυμία, και πρόσθεσε: Εμείς κάνουμε το παν για να έρθουν οι ρωσοτουρκικές σχέσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκαναν αυτό, για να τονίσει ότι δεν αρκεί επιθυμία και δηλώσεις, αλλά ότι για την αποκατάσταση των σχέσεων χρειάζεται να κάνεις κάτι.

«Ακόμα περιμένουμε τις εξηγήσεις. Ακόμα δεν υπάρχουν», τόνισε.

(Φωτό: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πούτιν, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

O Πούτιν στην Ελλάδα

Η συγγνώμη του Πούτιν στους Αθηναίους

SHARE:

24Media Network