Πραξικόπημα στη Μπουρκίνα Φάσο: Ανέλαβε την εξουσία ο στρατός

Πραξικόπημα του στρατού στη Μπουρκίνα Φάσο
Πραξικόπημα του στρατού στη Μπουρκίνα Φάσο AP PHOTO/SOPHIE GARCIA

Πραξικοπηματίες αστυνομικοί ανακοίνωσαν ότι ανέτρεψαν τον πρόεδρο Καμπορέ στη Μπουρκίνα Φάσο. Ανεστάλη το Σύνταγμα, διαλύθηκε το κοινοβούλιο, κλείνουν τα σύνορα.

Ο στρατός της Μπουρκίνα Φάσο ανακοίνωσε απόψε ότι «καθαίρεσε» τον πρόεδρο Ροκ Κριστιάν Καμπορέ, ανέστειλε το Σύνταγμα, διέλυσε την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο και έκλεισε τα σύνορα της χώρας.

Μια ομάδα στρατιωτικών εμφανίστηκε στη δημόσια τηλεόραση και ένας αξιωματικός διάβασε την ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο αντισυνταγματάρχης Πολ-Ανρί Σανταόγκο Νταμίμπα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτήν, ο στρατός «τερμάτισε» τη θητεία του Καμπορέ ο οποίος «αδυνατούσε να ενώσει τη χώρα» σε μια εποχή που αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις.

Οι στρατιωτικοί διαβεβαίωσαν ότι όσοι έχουν συλληφθεί βρίσκονται σε «ασφαλή τοποθεσία» και ότι η κατάληψη της εξουσίας έγινε «χωρίς βία».

Η ανακοίνωση αυτή έγινε εξ ονόματος μιας άγνωστης μέχρι σήμερα οργάνωσης, του Πατριωτικού Κινήματος για την Ασφάλεια και την Αποκατάσταση ή MPSR, όπως είναι το ακρωνύμιό της στα γαλλικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι πραξικοπηματίες στρατιωτικοί επικαλούνται ως λόγο για το κίνημά τους την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας.

Είναι άγνωστο το πού βρίσκεται ο Καμπορέ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούγονταν σφοδρά πυρά από την περιοχή όπου βρίσκεται η επίσημη κατοικία του. Νωρίτερα, το κόμμα του ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος γλίτωσε από μια απόπειρα δολοφονίας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

H γνώμη σου μετράει! Απάντησε εδώ στην έρευνα της aboutpeople και μπες στην κλήρωση για ένα ρολόι Xiaomi Mi Smart 5

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αφρική, Στρατός
SHARE:

24Media Network