Πρεσβεία ΗΠΑ: Εμποδίζει τις συνομιλίες το άνοιγμα Βαρωσίων

Βαρώσια
Βαρώσια AP

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για τα Βαρώσια και κρίνει το άνοιγμα τους "αντιπαραγωγικό για την επανάληψη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού".

Το άνοιγμα των Βαρωσίων είναι ασυμβίβαστο με τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και αντιπαραγωγικό για την επανάληψη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, ανέφερε σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της αμερικανικής Πρεσβείας στη Λευκωσία κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές κινήσεις στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Όπως είπε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για τα Βαρώσια. Ανέφερε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και συνεχίζουν να ζητούν την επίλυση των ζητημάτων μέσω του διαλόγου και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Σύμφωνα με το κυπριακό ενημερωτικό μέσο Philenews, πρόσθεσε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν μια συνολική διευθέτηση για την επανένωση του νησιού ως μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, καθώς και την ευρύτερη περιοχή».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος, Τουρκία, ΗΠΑ, ΟΗΕ
SHARE:

24Media Network