Προφυλακίστηκε και 10ος ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού

Προφυλακίστηκε και 10ος ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού

Ένας, ακόμη, άνδρας ηλικίας 22 ετών προφυλακίστηκε στις Βρυξέλλες για εμπλοκή στις τρομοκρατικές επιθέσεις που έπνιξαν το Παρίσι στο αίμα

Και δέκατος ύποπτος, ένας νέος άνδρας ηλικίας 22 ετών, προφυλακίστηκε στις Βρυξέλλες για "τρομοκρατικές δολοφονίες και συμμετοχή σε δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης", στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις του Παρισιού, ανακοίνωσε σήμερα η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ο Αγιούμπ Μπ., Βέλγος που γεννήθηκε το 1993, προσήχθη χθες στη διάρκεια έρευνας στο προάστιο των Βρυξελλών Μόλενμπεκ-Σεν-Ζαν. "Ο ανακριτής εξέδωσε το πρωί (σήμερα) ένταλμα σύλληψής του για τρομοκρατικές δολοφονίες και συμμετοχή σε δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης", σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Περίπου δέκα κινητά τηλέφωνα, που "εξετάζονται", κατασχέθηκαν στη διάρκεια της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, στο ίδιο σπίτι που είχε ερευνηθεί τρεις ημέρες μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου. Τότε η επιχείρηση είχε οδηγήσει σε μια θεαματική ανάπτυξη δυνάμεων της τάξης στην καρδιά του Μόλενμπεκ, απ΄όπου κατάγεται ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ και το οποίο αποτέλεσε πύλη στρατολόγησης πολλών μελών τζιχαντιστικών πυρήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημόσιου καναλιού RTBF, "ίχνη" του περάσματος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ενός από τους κύριους υπόπτους ο οποίος διαφεύγει, εντοπίστηκαν σε αυτή την πρώτη έρευνα. Το RTBF συνήγαγε το συμπέρασμα ότι φυγαδεύτηκε από τους συνεργούς του πριν από την επέμβαση των δυνάμεων της τάξης.

Η εφημερίδα Het Laatste Nieuws ανέφερε σήμερα πως το σπίτι ανήκε σε οικογένεια συγγενική του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, πέντε μέλη της οποίας έχουν φύγει για τη Συρία.

Δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά κατά τη χθεσινή έφοδο, διευκρίνισε η εισαγγελία.

Σύμφωνα με τις βελγικές δικαστικές διαδικασίες, ο ύποπτος θα πρέπει να εμφανιστεί εντός πέντε ημερών ενώπιον δικαστή ο οποίος θα αποφασίσει αν θα ανανεώσει ή όχι την προφυλάκισή του.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, Γαλλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνεργός του Αμπααούντ ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους που σκοτώθηκε σε βομβαρδισμούς κατά του ISIS στη Συρία

Όργιο σε αστυνομικό τμήμα των Βρυξελλών: Άλλοι έψαχναν τρομοκράτες και άλλοι γλεντούσαν

Υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς

SHARE:

24Media Network