Προκαλεί ο Έρογλου: Οι Ελληνοκύπριοι είναι η κατοχική δύναμη και όχι ο τουρκικός στρατός

Βολές κατά των Ελληνοκυπρίων από τον τουρκοκύπριο ηγέτη. Δείπνο Αναστασιάδη-Έρογλου με τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ Έσπεν Άιντα. Νέα συνάντηση αύριο, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, θα παρακαθίσουν απόψε σε δείπνο με τον νέο ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ , Έσπεν 'Αιντα, ενώ αύριο θα έχουν την πρώτη, από τον περασμένο Ιούλιο, συνάντησή τους στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Ο κύριος 'Αιντα είχε δηλώσει ότι στόχος του είναι να καταστήσει τη συνάντηση εποικοδομητική, ώστε οι συνομιλίες να προχωρήσουν στα ουσιώδη ζητήματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Xριστοδουλίδης, δήλωσε ότι η κάθοδος του κυρίου 'Αιντα στην Κύπρο και οι δύο προγραμματισμένες συναντήσεις του με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων είναι σημαντικό γεγονός στην προσπάθεια για επίτευξη προόδου στο Κυπριακό. Ωστόσο, επεσήμανε, ότι δεν είναι αρκετά για να φέρουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Στο μεταξύ, σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου. Θα συναντηθεί με τον Ντερβίς Έρογλου, την «πρόεδρο» της βουλής του παράνομου καθεστώτος, Σιμπέλ Σιμπέρ, τον «πρωθυπουργό», Οζκάν Γιοργκαντζίογλου και την ηγεσία του κατοχικού στρατού.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, εκτόξευσε βολές κατά των Ελληνοκυπρίων σε ομιλία του στην Αττάλεια της Τουρκίας. Ισχυρίστηκε πως οι Ελληνοκύπριοι είναι «η κατοχική δύναμη στην Κύπρο και όχι ο τουρκικός στρατός».

Επίσης, κατηγόρησε τους Ελληνοκυπρίους πως "λένε ψέματα" εδώ και σαράντα χρόνια.

«Δεν θα υπάρξει επιστροφή στην κατάσταση πριν το 1974. Θα συνεχιστεί η αποτελεσματική εγγύηση της Τουρκίας. Εάν μπορέσουμε να ιδρύσουμε ένα νέο κοινό κράτος, όλοι οι πολίτες, που πήραν "υπηκοότητα", θα είναι πολίτες του κράτους εκείνου. Αυτές είναι οι δικές μας κόκκινες γραμμές» είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

SHARE:

24Media Network