Πρόκληση από Ερντογάν: Πίνακα με στίχους από το Κοράνι δώρισε στην Αγιά Σοφιά

Πρόκληση από Ερντογάν: Πίνακα με στίχους από το Κοράνι δώρισε στην Αγιά Σοφιά
Ο Ερντογάν στην Αγία Σοφία AP

Προκάλεσε ξανά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δωρίζοντας στην Αγιά Σοφιά πίνακα με στίχους από το Κοράνι.

Πίνακα με στίχους από το Κοράνι δώρισε στην Αγία Σοφία ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κρεμάστηκε ήδη μέσα στο μνημείο, που πλέον λειτουργεί και πάλι ως τέμενος.

Πίνακα με στίχους από το Κοράνι στην Αγία Σοφία Twitter

Σύμφωνα με το anadolu ο πίνακας είναι 234 επί 350 εκατοστών και οι στίχοι είναι αναγραμμένοι καλλιγραφικά σε μαύρο φόντο από τον καλλιγράφο Μεχμέτ Οζτσάι.

Λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Ερντογάν αποφάσισε να απαντήσει με μια επιδεικτική κίνηση, με στόχο να επισφραγίσει την μετατροπή του μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς, σε τζαμί.

Ο πίνακας αναφέρει αναλυτικά:

«Ήσασταν ευγενικοί προς εκείνους, με τη χάρη του Αλλάχ. Εάν ήσασταν αγενείς και σκληροί, σίγουρα θα είχαν φύγει από γύρω σας. Συγχωρέστε τους, ζητήστε τη συγχώρεσή τους, συμβουλευτείτε τους για το θέμα και εμπιστευτείτε τον Αλλάχ όταν αποφασίζετε, πραγματικά, ο Αλλάχ αγαπάει εκείνους που τον εμπιστεύονται.

Εάν ο Αλλάχ σας βοηθήσει, δεν υπάρχει κανένας που μπορεί να σας νικήσει· εάν σας αφήσει χωρίς βοήθεια, ποιος μπορεί να σας βοηθήσει μετά από αυτόν; Άρα ας πιστέψουμε μόνο στον Αλλάχ».

Στο κάτω μέρος της πινακίδας, που περιλαμβάνει το όνομα του καλλιγράφου και την ημερομηνία της δωρεάς, καθώς και την επιγραφή: «Αφιερώθηκε στο τζαμί Αγία Σοφία από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το άνοιγμα ξανά».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα