Πρόσκληση Ζελένσκι σε Όρμπαν να επισκεφτεί την Ουκρανία

Πρόσκληση Ζελένσκι σε Όρμπαν να επισκεφτεί την Ουκρανία
Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP

Τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποίησαν οι Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βίκτορ Όρμπαν. Στο επίκεντρο της συνομιλίας η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, η ενέργεια και οι πρόσφυγες.

Πρόσκληση στον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν, να επισκεφθεί την Ουκρανία απηύθυνε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Τρίτη (21/06), στο τέλος τηλεφωνικής επικοινωνίας που πραγματοποίησαν.

«Είχαμε γόνιμη συνομιλία με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν» έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος στο twitter και συνέχισε λέγοντας «ευχαριστώ για την υποστήριξη στην ουκρανική κυριαρχία και για το καταφύγιο στους Ουκρανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου».

Όπως έγραψε στη συνέχεια, οι δύο χώρε συμφώνησαν στην ανάπτυξη συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον Όρμπαν για την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Ουκρανίας να ενταχθεί στην ΕΕ, και κάλεσε τον Ούγγρο πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Ουκρανία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής Τύπου του Βίκτορ Ορμπάν στο ουγγρικό MTI, η συζήτηση των δύο ηγετών επικεντρώθηκε στην προσπάθεια της Ουκρανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην υποδοχή των προσφύγων πολέμου από την Ουγγαρία και σε άλλους τομείς που αφορούν την Ουγγρική και Ουκρανική συνεργασία.

Κατά τη συνάντηση, ο Ούγγρος Πρωθυπουργός υπογράμμισε την υποστήριξη της Ουγγαρίας για το καθεστώς υποψηφιότητας της Ουκρανίας στην ΕΕ και την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ. Παράλληλα, ο Όρμπαν δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει τη στάση της Ουγγαρίας στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημείωσε ότι η χώρα έχει πλέον υποδεχτεί σχεδόν 800.000 Ουκρανούς πρόσφυγες και είναι έτοιμη να συνεργαστεί σε περαιτέρω ενεργειακά έργα καθώς και στη σιδηροδρομική μεταφορά ουκρανικών σιτηρών. Η Ουγγαρία θα φιλοξενήσει επίσης ακόμη μεγαλύτερο αριθμό Ουκρανών φοιτητών, είπε στον ομόλογό του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα