ΟΡΜΠΑΝ

Ντόναλντ Τουσκ

ΕΛΚ: Ανέχονται ακόμα τον Ορμπαν στις τάξεις τους, σε μερικούς μήνες η απόφαση

Παρά το γεγονός ότι ο Βίκτορ Ορμπαν έχει επιβάλλει ένα είδος κοινοβουλευτικής δικτατορίας στην Ουγγαρία, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν έχουν αποφασίσει ακόμα την "έξωσή" του.

O Βίκτορ Ορμπαν

Ο Ορμπαν θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να εδραιώσει την εξουσία του

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Eotvos Lorand της Βουδαπέστης Νίκος Φωκάς αρθρογραφεί στο News24/7 για τον απολυταρχικό τρόπο με τον οποίο κυβερνά την Ουγγαρία στα χρόνια του κορονοϊού ο Ορμπαν.

Ντόναλντ Τραμπ και Μπόρις Τζόνσον

Τραμπ, Τζόνσον, Μπολσονάρο και κορονοϊός - Όταν η ιδεοληψία στοιχίζει ζωές

Ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Δημήτρης Καλτσώνης αναλύει τη στάση των λαϊκιστών ηγετών στα χρόνια του κορονοϊού και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ποιότητα της δημοκρατίας μετά την πανδημία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στη Βουδαπέστη

Πούτιν - Όρμπαν: Συζήτηση για εξομάλυνση των σχέσεων Ρωσίας - ΕΕ και ενεργειακά

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι τα ζητήματα συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα βρίσκονται στην πρώτη θέση στην ημερησία διάταξη με την Ουγγαρία, καθώς η Ρωσία καλύπτει το 60% των αναγκών της Ουγγαρίας σε πετρέλαιο και το 50% των αναγκών της σε φυσικό αέριο.

Ο Βίκτορ Ορμπάν

Όρμπαν: Η τουρκική επίθεση στη Συρία εξυπηρετεί τα ουγγρικά συμφέροντα

Ο Ούγγρος εθνικιστής πρωθυπουργός υιοθέτησε αυτή την άποψη με το σκεπτικό πώς η λεγόμενη ζώνη ασφαλείας θα επιτρέψει στους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία «να επιστρέψουν στα σπίτια τους» και να μην πάρουν τον δρόμο προς την Ευρώπη.

O Όρμπαν

Το ΕΛΚ "πάγωσε" το Fidesz, αλλά ο Όρμπαν νίκησε

Το Φίντες δεσμεύθηκε οικειοθελώς να μην ασκεί τα δικαιώματά του κατά την αναστολή, η διάρκεια της οποίας δεν διευκρινίστηκε, και πιθανόν να επιστρέψει μετά τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του ΕΚ.

O πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν

ΕΛΚ: Προσωρινή αναστολή συμμετοχής για Fidesz και Όρμπαν

Το κόμμα Fidesz της Ουγγαρίας βρέθηκε το τελευταίο διάστημα υπ' ατμόν και πολύ κοντά στην απομάκρυνσή του από την κεντροδεξιά ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξ αιτίας σειράς εκστρατειών κατά της μετανάστευσης. Η αναστολή συμμετοχής τίθεται άμεσα σε ισχύ και είναι προσωρινή.