Πρόταση-έκπληξη του Ράμελο για την άρση του αδιεξόδου στην Θουριγγία

Πρόταση-έκπληξη του Ράμελο για την άρση του αδιεξόδου στην Θουριγγία
Ο Μπόντο Ράμελο

Συμβιβαστική πρόταση για να υπάρξει λύση στο πολιτικό πρόβλημα της Θουριγγίας έκανε ο επικεφαλής της Αριστεράς Μπόντο Ράμελο.

Τη χριστιανοδημοκράτη (CDU) πρώην πρωθυπουργό της Θουριγγίας Κριστίνε Λίμπερκνεχτ πρότεινε ως επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης του γερμανικού ομόσπονδου κρατιδίου ο τέως πρωθυπουργός της και νικητής των εκλογών του περασμένου Οκτωβρίου, ο Μπόντο Ράμελο (Die Linke).

Σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε όταν ο φιλελεύθερος (FDP) Τόμας Κέμεριχ δέχτηκε να εκλεγεί πρωθυπουργός της Θουριγγίας με τις ψήφους του CDU και κυρίως της Εναλλακτικής για την Γερμανία (ΑfD), για να εξαναγκαστεί δυο μέρες μετά σε παραίτηση, ο κ. Ράμελο, ο οποίος για λίγες ψήφους δεν κατάφερε να ανανεώσει την θητεία του, πρότεινε να αναλάβει την πρωθυπουργία η κυρία Λίμπερκνεχτ, ως επικεφαλής μιας «τεχνικής» (σ.σ.: υπηρεσιακής) κυβέρνησης εβδομήντα ημερών, μέχρι τις εκλογές, με μόνο τρεις υπουργούς. Ο ίδιος ο κ. Ράμελο σκοπεύει, όπως δήλωσε, να ηγηθεί του κόμματός του όταν θα διεξαχθούν νέες εκλογές στο κρατίδιο και περιέγραψε την πρότασή του ως «συμβολή στη σταθεροποίηση του κρατιδίου».

Υπενθύμισε μάλιστα και την δήλωσή του από τον περασμένο Δεκέμβριο: «Τώρα είναι ώρα για περισσότερη δημοκρατία και λιγότερες κομματικές ταυτότητες». Την πρόταση Ράμελο χαιρέτισε αμέσως, χαρακτηρίζοντάς τη «πολύ καλή», ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στην Θουριγγία Βόλφγκανγκ Τίφενζε, ενώ η ίδια η κυρία Λίμπερκνεχτ απέφυγε να εκφραστεί για το θέμα, καθώς το κόμμα της δεν έχει ακόμη πάρει επίσημα θέση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα