Πρόταση της Ελλάδος για απονομή του Nobel Ειρήνης 2020 στο ΕΕΔΑ

Πρόταση της Ελλάδος για απονομή του Nobel Ειρήνης 2020 στο ΕΕΔΑ
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ASSOCIATED PRESS

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να προτείνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το Nobel Ειρήνης 2020.

Η Ελλάδα, με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, προτείνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το Nobel Ειρήνης 2020.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τη σχετική επιστολή προς την Επιτροπή του Βραβείου Nobel, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση προτείνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το Nobel Ειρήνης, απέστειλε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η Ελλάδα εκτιμά ιδιαίτερα το έργο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διασφάλιση της διεθνούς δικαιοσύνης, αναγνωρίζοντας την ευρύτερη συμβολή του στην εμπέδωση και προαγωγή της παγκόσμιας ειρήνης.

Το γεγονός, δε, ότι η χώρα μας αναλαμβάνει την επόμενη Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Μάϊος-Νοέμβριος 2020), η οποία θα έχει ως κεντρικό θέμα τον εορτασμό των 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την εφαρμογή της οποίας παρακολουθεί το ΕΔΔΑ, αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για την υποβολή της εν λόγω πρότασης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα