Πρωθυπουργός Κάτω Σαξονίας: Καμία πιθανότητα επένδυσης της Volkswagen στην Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες

Πρωθυπουργός Κάτω Σαξονίας: Καμία πιθανότητα επένδυσης της Volkswagen στην Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες
Ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας Στέφαν Βάιλ AP

"Οι εικόνες που βλέπουμε από την βόρεια Συρία είναι αποτρόπαιες" τόνισε ο Στέφαν Βάιλ, ο οποίος συμμετέχει στο ελεγκτικό συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας ως εκπρόσωπος της Κάτω Σαξονίας, έδρας και μετόχου του ομίλου.

Καμία πιθανότητα επένδυσης της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen στην Τουρκία «υπό τις παρούσες συνθήκες» δεν «βλέπει» ο Πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας Στέφαν Βάιλ (SPD), ο οποίος συμμετέχει στο Ελεγκτικό Συμβούλιο του Ομίλου, ως εκπρόσωπος του κρατιδίου – έδρας και μετόχου του Ομίλου, με 20% των ψήφων.

«Οι εικόνες που βλέπουμε από την βόρεια Συρία είναι αποτρόπαιες», δήλωσε ο κ. Βάιλ, τονίζοντας ότι η στρατιωτική επιχείρηση αποτελεί προφανή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και έχει προκαλέσει τεράστιο προσφυγικό κύμα και γενικότερη όξυνση της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η Volkswagen υπό αυτές τις συνθήκες θα επενδύσει στην Τουρκία ένα δισεκατομμύριο», δήλωσε και σημείωσε ότι την άποψή του συμμερίζεται και το προεδρείο του Ομίλου, ο οποίος σχεδίαζε την κατασκευή εργοστασίου κατασκευής αυτοκινήτων κοντά στην Σμύρνη.

Ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτή την στιγμή συζητείται η αναβολή και όχι η ακύρωση του σχεδίου και εξέφρασε την ελπίδα η κατάσταση να εξομαλυνθεί σύντομα.

Νωρίτερα την Τρίτη έγινε γνωστό ότι ο γερμανικός κολοσσός αναθεωρεί το σχέδιό της για επένδυση ύψους έως και 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και δημιουργία 4000 θέσεων εργασίας, το οποίο βρισκόταν στο τελικό στάδιο του σχεδιασμού, εξαιτίας της τουρκικής εισβολής στην Συρία. Την πληροφορία επιβεβαίωσε στην συνέχεια η ίδια η εταιρία, επισημαίνοντας ότι παρακολουθεί «με μεγάλη προσοχή και μεγάλη ανησυχία» τις εξελίξεις.

Το επόμενο προγραμματισμένο Συμβούλιο του Ομίλου έχει οριστεί για τα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και θα εξεταστεί εκ νέου η κατάσταση και το εάν η επένδυση έχει πάψει να αποτελεί πολιτικό και οικονομικό ρίσκο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version