Πρώτη μέρα στο σχολείο: Το doodle της Google είναι αφιερωμένο στην επιστροφή στα θρανία

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Το doodle της Google είναι αφιερωμένο στην επιστροφή στα θρανία
Η Google τιμά το άνοιγμα των σχολείων Google screenshot

Το σημερινό doodle της Google τιμά τους μαθητές του όλου κόσμου και είναι αφιερωμένο στην πρώτη μέρα στο σχολείο.

Πρώτο κουδούνι σήμερα Δευτέρα στα σχολεία και η Google τιμά με doodle την επιστροφή στις τάξεις για τους μαθητές όλου του κόσμου.. Νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια ανοίγουν για να υποδεχτούν τους μαθητές, σε μια σχολική χρονιά που προμηνύεται δύσκολη λόγω της πανδημίας.

Στην Ελλάδα, η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι η 11η Σεπτεμβρίου, εκτός και αν πέφτει Σαββατοκύριακο, οπότε μετατίθεται για λίγες ημέρες μετά.

Συνήθως, το σχολικό έτος ξεκινά τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο στο Βόρειο Ημισφαίριο και τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο στο Νότιο Ημισφαίριο, κάτι που διαφέρει από χώρα σε χώρα.

Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης η σχολική χρονιά ξεκινά στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στις ΗΠΑ, από την άλλη, η εκπαιδευτική πολιτική καθορίζεται κυρίως σε τοπικό επίπεδο, συνεπώς δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη ημέρα κατά την οποία αρχίζουν τα σχολεία.

Στην Ασία, το σχολικό έτος εκκινεί συνήθως τον Ιούνιο σε Φιλιππίνες και Ινδία, ενώ στη Σιγκαπούρη τον Ιανουάριο και στην Ιαπωνία τον Απρίλιο, όταν ανθίζουν οι κερασιές.

Στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, τα σχολεία ανοίγουν τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα