Πρωτοχρονιά: Η Φιλαρμονική της Βιέννης έπαιξε σε άδειο Μέγαρο

Πρωτοχρονιά: Η Φιλαρμονική της Βιέννης έπαιξε σε άδειο Μέγαρο

Για πρώτη φορά μετά από έναν και πλέον αιώνα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης έπαιξε σε άδειο Μέγαρο Φίλων Μουσικής, σε μία μουσική παράσταση που προβλήθηκε σε πάνω από 90 χώρες του κόσμου.

Χρειάστηκε να περάσουν 120 χρόνια, ωστόσο, ένεκα κορονοϊού, έγινε κι αυτό. Η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης που συνοδεύει μελωδικά την υποδοχή του νέους έτους εδώ και έναν αιώνα και την οποία έχουμε και στην Ελλάδα τη δυνατότητα να την παρακολουθούμε από τους δέκτες μας πραγματοποιήθηκε, αλλά χωρίς κόσμο.

Κι αυτό διότι, το Μέγαρο Φίλων Μουσικής της Βιέννης ήταν άδειο για πρώτη φορά λόγω της πανδημίας που κρατά τον κόσμο μακριά από τις εκδηλώσεις, με τους ανθρώπους που τις εκπροσωπούν ωστόσο να μένουν πιστοί στο έργο τους και να συνεχίζουν να στέλνουν μηνύματα ελπίδας για την επόμενη μέρα.

Με τον Ιταλό μαέστρο Ρικάρντο Μούτι να διευθύνει την ορχήστρα του για έκτη φορά, η ορχήστρα χάρισε μία μοναδική μουσική παράσταση που υποδέχτηκε μετά μουσικής το 2021.

Απολαύστε τη:

Να σημειωθεί πάντως πως, όπως ανακοινώθηκε, την επόμενη χρονιά την ορχήστρα θα διευθύνει ο καταξιωμένος πιανίστας και διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας του Βερολίνου, Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα