Προβληματισμός για την ασάφεια του Μακρόν

Προβληματισμός για την ασάφεια του Μακρόν

Με επιφυλάξεις αντιμετωπίζουν τα γαλλικά ΜΜΕ, την ομιλία Μακρόν ενώπιον του γαλλικού Κογκρέσου. Σκληρή κριτική από την Humanite

Μετά την ομιλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ενώπιον του γαλλικού Κογκρέσου στις Βερσαλλίες, η οποία χαρακτηρίστηκε «ασαφής», ο γαλλικός Τύπος αναμένει σήμερα η ομιλία του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ να είναι πιο συγκεκριμένη.

«Ένα δύσπεπτο κήρυγμα» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η L’ Humanite, «Η ασάφεια και η μορφή» η Liberation, «ένας πολύ γενικός πολιτικός λόγος», εκτιμά η Le Figaro. Ο Μακρόν που υποσχέθηκε «βαθιές αλλαγές» για να απαντήσει στην «ανυπομονησία» των Γάλλων δεν έπεισε τους σχολιαστές.

Την πιο σκληρή κριτική ασκεί η Humanite. Ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας, ο Πατρίκ Απέλ-Μιλέρ, καταγγέλλει στο κεντρικό άρθρο: «ένα μακρύ, δόλιο κήρυγμα, ένα μάτσο κοινοτοπίες και ένα μείγμα μεγάλων αρχών που περιορίστηκαν σε κλισέ».

 

«Μετά το κύμα Μακρόν, ο Μακρόν περιπλανιέται», σχολιάζει ο Λορέν Τζοφρέν στη Liberation.

«Ο Μαρκόν άφησε στον Φιλίπ τα καυτά ζητήματα», εκτιμά από την πλευρά της η Le Figaro.

Στην Les Echos η Σεσίλ Κορνιντέτ διευκρινίζει τον πραγματικό διαχωρισμό των εξουσιών: «ο πρόεδρος αναλαμβάνει τα λόγια, τις σκέψεις. Ο πρωθυπουργός τις ενέργειες, τις κινήσεις. Το κεφάλι και τα κότσια».

(Φωτογραφία: Eric Ferferberg/via AP, Βίντεο: ASSOCIATED PRESS)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μακρόν, Γαλλία
SHARE: