Πυρά κατά επιστήμονα που "τρόλαρε" τους ακολούθους του με τη φωτογραφία ενός λουκάνικου

Ανάρτηση του Etienne Klein
Ανάρτηση του Etienne Klein TWITTER @ETIENNEKLEIN

Έπιστήμονας προχώρησε σε μια χιουμοριστική ανάρτηση δημοσιεύοντας τη φωτογραφία ενός λουκάνικου και κάνοντας λόγο για την "κοντινότερη λήψη του αστερισμού του Κενταύρου". Μόνο που δεν γέλασαν όλοι.

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε ο παγκοσμίου φήμης φυσικός Etienne Klein, όταν μια χιουμοριστική ανάρτηση στην οποία προέβη, μπέρδεψε τους ακολούθους του στο Twitter με πολλούς να προχωρούν στην αναδημοσίευσή της κάνοντας λόγο για "μια ακόμα σπουδαία επιστημονική ανακάλυψη".

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για την φωτογραφία ενός λουκάνικου, όμως ο Etienne klein ισχυρίστηκε ότι το εν λόγω στιγμιότυπο αποτελούσε την πιο πρόσφατη εικόνα του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb από τον αστερισμό του Κενταύρου συνοδεύοντας την ανάρτηση με την εξής περιγραφή "Αυτό το επίπεδο λεπτομέρειας... Ένας καινούργιος κόσμος αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα".

Λίγο αργότερα, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αστειευόταν, όμως ήταν πολλοί αυτοί που δεν αντιμετώπισαν την πλάκα του με το ίδιο χιούμορ. Σχολίασαν, μάλιστα, πως ως καταξιωμένος επιστήμονας δεν θα έπρεπε να ξεγελά το κοινό που τον εμπιστεύεται. Άλλωστε δεν ήταν λίγοι οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι που αναπαρήγαγαν την παραπάνω ανάρτηση ως "είδηση".

Σε δεύτερο χρόνο ο klein πρόσθεσε "Σύμφωνα με τη σύγχρονη κοσμολογία, κανένα αντικείμενο της κατηγορίας των ισπανικών αλλαντικών, δεν έχει εντοπιστεί πουθενά, εκτός της Γης (...) Ας μάθουμε να είμαστε επιφυλακτικοί με τα επιχειρήματα της εξουσίας, όπως και με την αυθόρμητη ευγλωττία ορισμένων εικόνων..."

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Twitter
SHARE:

24Media Network