Πυρά Σουλτς κατά Καμμένου: Λάθος η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

default image

Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου επιτίθεται στον Πάνο Καμμένο και δηλώνει πως επεσήμανε και στον πρωθυπουργό πως η συνεργασία αυτή είναι λάθος

Να βάλει τέλος στον συνασπισμό με την «λαϊκιστική δεξιά» ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και χαρακτήρισε «λάθος» την συνεργασία των δύο κομμάτων .

«Θεωρώ τον σημερινό συνασπισμό του αριστερού κόμματος με αυτούς τους δεξιούς λαϊκιστές ως λάθος», δηλώνει ο κ. Σουλτς στην αυριανή έκδοση της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung και προσθέτει ότι το επισήμανε και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα κατά την συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, ο Μάρτιν Σουλτς δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «σε σύγκριση με τον κ. Καμμένο, ο ελέφαντας στο κατάστημα με τις πορσελάνες μοιάζει με διπλωμάτη που ξέρει να ελίσσεται».

Τι σχολίασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Η απάντηση όμως και του Πάνου Καμμένου ήρθε άμεσα μέσα από το λογαριασμό του στο twitter, όπου και έγραψε στα αγγλικά. “Πρόεδρε Μάρτιν Σουλτς, μήπως είναι η σειρά σου να θυμηθείς;” και παρέθετε άρθρο που περιέγραφε το μπλοκάρισμα ερώτησης του τότε Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή για μίζες γερμανικής εταιρίας σχετικά με οπλικά συστήματα στην Ελλάδα.

Στο κείμενο ο κ. Χουντής τόνιζε πως η Γερμανία δεν έχει επικαιροποιήσει ούτε τη σύμβαση ποινικού δικαίου του Συμβουλίου της Ευρώπης περί διαφθοράς, ούτε τη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τον ίδιο λόγο. Στην ουσία ο υπουργός άμυνας αφήνει υπονοούμενα για την απόρριψη της αίτησης διενέργειας έρευνας από την Κομισιόν στην οποία μάλιστα εμπλεκόταν και ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών.

Η απάντηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη

“Σε μια ακόμη προκλητική και απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, προέβη ο κ. Σουλτς με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung” σημειώνει με ανακοίνωσή της η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Συνεχίζοντας σε έντονο ύφος η κα. Χρυσοβελώνη αναφέρει: “Όλοι θυμούνται ότι ο γνωστός a-la carte «φιλέλλην» και τακτικός συνομιλητής του… ποταμίσιου αρχηγού, είχε σπεύσει από την πρώτη κιόλας στιγμή, σαν άλλος…  ανθύπατος να διαφωνήσει με την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να κάνει μάλιστα και… υποδείξεις με ποιους να συνεργαστεί ο κ. Τσίπρας!”

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ καταλήγει: “Κι όλα αυτά, επειδή ενοχλείται αυτός και οι συνοδοιπόροι του από τη συμμετοχή του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση. Είναι αλήθεια ότι έτσι είχε μάθει να συμπεριφέρεται από την εποχή της υπάκουης στις γερμανικές απαιτήσεις συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Το ότι οι επιθέσεις του κ. Σουλτς στον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο υποκρύπτουν σαφείς πολιτικές – κομματικές σκοπιμότητες, είναι πλέον ολοφάνερο. Θα ήταν όμως προτιμότερο να περιοριστεί ή έστω να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο και να σταματήσει να παριστάνει τον …τιμητή της ελληνικής πολιτικής ζωής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα