Πύρινη κόλαση στη Γαλλία: 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα παράλια

Πύρινη κόλαση στη Γαλλία: 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα παράλια
In this image dated Monday, July 24, 2017, a forest fire rages on a hillside above the village of Ortale in Corsica, France. Hundreds of firefighters are battling blazes fanned by high winds in more than a dozen zones in the Riviera region of southern France. (AP Photo/Raphael Poletti) AP

Τουλάχιστον έξι από τους πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί από τις φλόγες, ενώ 15 αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τα μέτωπα με αναπνευστικά προβλήματα. Η Γαλλία ζήτησε ευρωπαϊκές ενισχύσεις

Περισσότεροι από 4.000 Γάλλοι πυροσβέστες αγωνίζονται με τις δασικές πυρκαγιές που ενισχυμένες από τους ανέμους κατακαίουν εδώ και δύο ημέρες περιοχές της νοτιο-ανατολικής Γαλλίας. Σχεδόν 10.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την τουριστική περιφέρεια της Βαρ, αλλά και περιοχές της Κορσικής.

Τη νύχτα της Τρίτης μία νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην ζώνη των μεσογειακών παραλίων, κοντά στην κωμόπολη Μπορμ-λε-Μιμοζά, όπου χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη.

Τουλάχιστον 4.000 στρέμματα κάηκαν, σύμφωνα με τη γαλλική Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ οι περιφερειακές αρχές κάνουν λόγο για 8.000 στρέμματα καμένα εξαιτίας της εξάπλωσης της φωτιάς με την βοήθεια των ανέμων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι περιοχές εκκενώθηκαν σταδιακά ακολουθώντας την εξάπλωση της φωτιάς. «Είναι μία κατοικημένη περιοχή που διπλασιάζει ή και τριπλασιάζει τον πληθυσμό της το καλοκαίρι» λόγω της παρουσίας τουριστών και παραθεριστών.

Η περιφέρεια της Βαρ είναι αυτή που επλήγη περισσότερο εδώ και δύο ημέρες. Όμως, δύο ακόμη μεγάλες πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στην νοτιοανατολική Γαλλία, στο Λα Κρουά-Βαλμέρ, κοντά στο Σεν Τροπέ και ανατολικότερα την περιοχή της Αρτίγκ.

Σύμφωνα με τον απολογισμό που έγινε από το Υπουργείο Εσωτερικών, 19 πυροσβεστικά αεροσκάφη συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης υποστηρίζοντας τους 4.000 πυροσβέστες και μέλη της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, τουλάχιστον έξι από τους πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί από τις φλόγες, ενώ 15 αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τα μέτωπα με αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με τις Αρχές.

Η Γαλλία ζήτησε την Τρίτη δύο αεροσκάφη τύπου Canadair στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής βοήθειας και το βράδυ ένα πρώτο αεροσκάφος που διέθεσε η Ιταλία έφθασε στην Κορσική προερχόμενο από την Γένοβα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Raphael Poletti)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα