Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την επίθεση στη Μανίλα

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την επίθεση στη Μανίλα

Πανδαιμόνιο στο τουριστικό θέρετρο με αρκετούς τραυματίες. Σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών ενώ ξέσπασε και πυρκαγιά. Η αστυνομία έχει πλέον τον έλεγχο της κατάστασης

Ένοπλοι άνδρες εξαπέλυσαν επίθεση κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής εναντίον ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα με το Ισλαμικό Κράτος, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, να αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης.

Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν φωτογραφίες του «Resorts World» που έδειχναν σύννεφα καπνού να βγαίνουν από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος, που βρίσκεται απέναντι από το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης. Νωρίτερα τα τοπικά μέσα ανέφεραν εκρήξεις και πυρά που ακούστηκαν από το καζίνο του συγκροτήματος.

Ένοπλες δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στο σημείο και ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων ανέφερε ότι η αστυνομία έχει πλέον τον έλεγχο της κατάστασης.

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, ανέφερε ότι «υπάρχουν αρκετοί τραυματίες».

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς έκαναν λόγο για αρκετούς ενόπλους.

Τι προηγήθηκε

Σημειώνεται πως το ίδιο το Resorts World Manila με tweet του επιβεβαίωσε την κινητοποίηση των αρχών. “Το ξενοδοχείο έχει αποκλειστεί έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς αγνώστων ανδρών”. Αργότερα σημείωσαν πως η εταιρία συνεργάζεται στενά με τις αρχές για να εξασφαλίσει πως όλοι οι πελάτες και οι εργαζόμενοι είναι ασφαλείς. “Ζητάμε τις προσευχές σε αυτή τη δύσκολη στιγμή”.

Δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν τραυματιστεί, αν και στο ξενοδοχείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ασθενοφόρα και άνδρες των πρώτων βοηθειών. Μάλιστα φαίνεται πως αρκετοί θαμώνες βγήκαν από τα παράθυρα του κτιρίου προκειμένου να σωθούν.

Αργότερα, ο Ρομπέρτο Παλάο, εργαζόμενος στην καθαριότητα του κτιρίου μίλησε στο Rappler.com και τόνισε πως είδε ένοπλο άνδρα που φορούσε κουκούλα και έφερε μικρό οπλοπολυβόλο. Όπως τόνισε μάλιστα, άκουσε τον ένοπλο άνδρα να αναφέρει πως βρίσκεται στο κτίριο μαζί με τους συντρόφους του, πριν ανοίξει πυρ ευτυχώς, όπως όλα δείχνουν, προς την οροφή του κτιρίου.

Ο Παλάο ανέφερε πως βοήθησε αρκετούς πελάτες να εκκενώσουν το κτίριο, τονίζοντας πως μεταξύ αυτών βρισκόταν και μια γυναίκα με σπασμένο πόδι που τον παρακαλούσε να μην την αφήσει μόνη της πίσω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα