Πυροβολισμοί στη Νέα Υόρκη: Αναφορές ότι ο 62χρονος κάλεσε ο ίδιος στην αστυνομία να τον συλλάβει

Πυροβολισμοί στη Νέα Υόρκη: Αναφορές ότι ο 62χρονος κάλεσε ο ίδιος στην αστυνομία να τον συλλάβει
Ο 62χρονος που συνελήφθη για την αιματηρή επίθεση στο Μπρούκλιν AP Photo/Seth Wenig

Ο 62χρονος φέρεται να τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία πριν από τη σύλληψή του. Προφυλακιστέος κρίθηκε από το δικαστήριο.

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται από την Τετάρτη ο 62χρονος Frank James, ο φερόμενος ως δράστης της αιματηρής επίθεσης με πυροβολισμούς σε σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, την Τρίτη, τραυματίζοντας πάνω από 20 άτομα.

Μετά από ανθρωποκυνηγητό 30 και πλέον ωρών της NYPD, η οποία είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία του, προσφέροντας μέχρι και 50.000 ευρώ για πληροφορίες που θα βοηθούσαν στον εντοπισμό του, η αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει. Συγκεκριμένα, ο ύποπτος συνελήφθη την Τετάρτη στο Μανχάταν, στη συνοικία East Village, με τη βοήθεια πολιτών που τον αναγνώριζαν από τις φωτογραφίες, όπως γνωστοποίησαν οι αρχές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των New York Times και New York Post πάντως, που επικαλούνται πηγές από τη δικαιοσύνη, ο 62χρονος φέρεται να ειδοποίησε ο ίδιος την αστυνομία ζητώντας τη σύλληψή του, τηλεφωνώντας από ένα κατάστημα της γνωστής αλυσίδας φαγητού McDonald’s.

Σήμερα, Πέμπτη, ο Frank James οδηγήθηκε ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστή των ΗΠΑ, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του, με τους εισαγγελείς να κάνουν λόγο για “τρομοκρατική επίθεση” που αναστάτωσε την πόλη με τέτοιο τρόπο που δεν είχαν ξαναδεί εδώ και δύο δεκαετίες.

Ο 62 χρονος εκπροσωπήθηκε από δύο δικηγόρους που ζήτησαν να υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση.

Ως προς τα κίνητρα της επίθεσης, η διακρίβωσή τους συνεχίζεται, αν και σχετίζεται με τα βίντεο που φέρεται να είχε ανεβάσει το προηγούμενο διάστημα στα social media, στα οποία εμφανιζόταν ο ίδιος, εκφράζοντας φανατικές απόψεις, ενώ σε μία από αυτές είχε επικρίνει έντονα τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα