Πυροβολισμοί στη Νέα Υόρκη: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του υπόπτου

Πυροβολισμοί στη Νέα Υόρκη: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του υπόπτου
Ο 62χρονος Φρανκ Ρ. Τζέιμς Twitter / NYPD NEWS

Η NYPD κατονόμασε έναν 62χρονο "πρόσωπο ενδιαφέροντος" στην έρευνα για την επίθεση σε σταθμό μετρό του Μπρούκλιν. Προσφέρει 50.000 ευρώ για πληροφορίες στις αρχές

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης την ταυτότητα ενός υπόπτου για την επίθεση σε σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν την Τρίτη, όπου άγνωστος άνοιξε πυρ τραυματίζοντας πάνω από 20 άτομα.

Ο επίσημος λογαριασμός της NYPD στο Twitter ανήρτησε δύο φωτογραφίες του υπόπτου, που φέρεται να έχει το όνομα Frank James και να είναι 62 ετών.

Η αστυνομία τον κατονόμασε “πρόσωπο ενδιαφέροντος” στις έρευνές της για την αιματηρή επίθεση και τους πυροβολισμούς, προσφέροντας μάλιστα 50.000 δολάρια σε όποιο άτομο μπορεί να δώσει πληροφορίες, συμβάλλοντας στον εντοπισμό του.

Ο ύποπτος φέρεται να είχε ανεβάσει το προηγούμενο διάστημα πολλά βίντεο στα social media, στα οποία εμφανιζόταν ο ίδιος, εκφράζοντας φανατικές απόψεις, ενώ σε μία από αυτές είχε επικρίνει έντονα τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς.

Οι Αρχές αναφέρουν ότι ο ύποπτος “νοίκιασε ένα φορτηγό U-Haul που μπορεί να σχετίζεται με την επίθεση. Το κλειδί βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε εάν έχει κάποια σύνδεση με το μετρό”.

Πυροβολισμοί και τρόμος στη Νέα Υόρκη

Το περιστατικό σημειώθηκε στον σταθμό του μετρό 36th Street στο Sunset Park του Μπρούκλιν, ενώ ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες φορούσε ένα πράσινο γιλέκο που χρησιμοποιείται από εργάτες σε έργα οικοδομής και ένα φούτερ με κουκούλα παραμένει άφαντος μετά από 24 ώρες.

Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης 2022 John Minchillo/AP Photo

Δέκα άνθρωποι πυροβολήθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν μετά από πυροβολισμούς σε μετρό του Μπρούκλιν σήμερα το πρωί, δήλωσε η Laura Kavanagh, η εν ενεργεία επίτροπος του FDNY, κατά την ενημέρωση για το συμβάν.

Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης 2022 John Minchillo/AP Photo

Πηγές αναφέρουν ότι το όπλο με το οποίο άνοιξε πυρ μπορεί να μπλόκαρε, αποτρέποντας πιθανώς περαιτέρω τραυματισμούς ή και απώλειες ζωής, ενώ στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε ένα όπλο, όπως και μία τσάντα που περιείχε μία κάνιστρα καπνού και πυροτεχνήματα, γεγονός που ενισχύει περαιτέρω τη θεωρία μιας προμελετημένης επίθεσης.

“Δέκα από τους συνολικά 16 τραυματίες υποφέρουν από πυροβολισμούς αυτή τη στιγμή και πέντε είναι σε σταθερή, αλλά κρίσιμη κατάσταση”, δήλωσε η Kavanagh, σημειώνοντας ότι πέρα από τα τραύματα από τους πυροβολισμούς, οι τραυματισμοί αφορούν περιστατικά εισπνοής καπνού ακόμα και πανικό κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης 2022 Will B. Wylde via AP

Ο Γουίλ Γουάιλντ, κάτοικος του Μπρούκλιν, είπε ότι βρισκόταν στο βαγόνι του μετρό ακριβώς δίπλα σε αυτό όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί. Ο Γουάιλντ ανέφερε στο CNN ότι παρατήρησε μία αναταραχή στο άλλο βαγόνι, ενώ το τρένο της γραμμής N βρισκόταν μεταξύ των σταθμών του μετρό 59th Street και 36th Street στο Μπρούκλιν. Είπε επίσης ότι άκουσε θορύβους που θύμιζαν εκρήξεις ενώ το τρένο βρισκόταν εν κινήσει, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές τι τους προκάλεσε.

Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης 2022 Kevin Hagen/AP Photo


“Οι άνθρωποι άρχισαν να χτυπούν την πόρτα προσπαθώντας να βγουν”, είπε, περιγράφοντας πώς οι επιβάτες από το βαγόνι όπου ακούγονταν οι πυροβολισμοί προσπαθούσαν να μπουν στο βαγόνι που βρισκόταν εκείνος.

Σημειώνεται πως κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 -από την 1η Ιανουαρίου έως τις αρχές Απριλίου- ο αριθμός των συμβάντων με πυροβολισμούς στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε από 260 σε 296 συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα