Ραδιουργίες στο Λονδίνο: Συναντήθηκαν μυστικά μέσα στη νύχτα για να διώξουν τη Μέι

Τερέα Μέι
Τερέα Μέι AP

Όσο πλησιάζει η ώρα του Brexit τόσο περισσότερο σφίγγει ο κλοιός γύρω από την πρωθυπουργό της Βρετανίας, αφού οι βουλευτές του κόμματός της δεν κρύβουν πια την πρόθεσή τους να την "εκπαραθυρώσουν".

Ομάδα 50 βουλευτών των Τόρις που αντιτάσσονται στις προτάσεις του σχεδίου του Τσέκερς για την μετά το Brexit συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση συναντήθηκαν για να συζητήσουν πώς και πότε θα απομακρύνουν την Τερέζα Μέι από την ηγεσία, σύμφωνα με το BBC.

Οι βουλευτές, ορισμένοι από τους οποίους ανήκουν στο ευρωσκεπτικιστικό European Research Group (ERG), συναντήθηκαν την χθεσινή νύκτα και συζήτησαν το μέλλον της Τερέζα Μέι ως ηγέτη, αποκάλυψε το BBC επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή. Ορισμένοι από τους βουλευτές δήλωσαν ότι έχουν ήδη απευθύνει επιστολές μομφής προς την Μέι, δήλωσε η πηγή.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Συντηρητικού Κόμματος, εκλογή για την ηγεσία μπορεί να προκληθεί εάν το 15% των βουλευτών των Τόρις, που σήμερα είναι 48, ζητήσουν διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης.

Το ERG έχει απορρίψει τα σχέδια της Μέι σύμφωνα με τα οποία η Βρετανία θα παραμείνει ζώνη ελεύθερων συναλλαγών με την Ευρωπαϊκή Ενωση για τα προϊόντα μετά την έξοδό της από την ΕΕ τον προσεχή Μάρτιο, αλλά αντιμετωπίζει επικρίσεις για το ότι δεν κατόρθωσε να διατυπώσει μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Brexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Σύννεφα" στο γάμο του Μπόρις Τζόνσον: Η γυναίκα του τον πέταξε έξω από το σπίτι

Ακόμα και για βοήθεια από το στρατό μιλά η βρετανική αστυνομία ενόψει brexit.

Ο Μακρόν για το brexit και τις σχέσεις της ΕΕ με τις ΗΠΑ

Μπαλόνι που αναπαριστά το δήμαρχο του Λονδίνου με μπικίνι υψώθηκε κοντά στο κοινοβούλιο

SHARE: