Ρέντσι: Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα πρέπει να ξαναρχίσουμε τις συνομιλίες

Ρέντσι: Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα πρέπει να ξαναρχίσουμε τις συνομιλίες
PHOTOGRAPH: OLYCOM SPA/REX

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τόνισε σε δήλωσή του ότι είναι σημαντικό όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την επόμενη μέρα οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ξαναρχίσουν τις συνομιλίες

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, είναι προφανές ότι την επομένη του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ξαναρχίσουν τις συνομιλίες, δηλώνει σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Messaggero.

"Όταν βλέπεις έναν συνταξιούχο να κλαίει μπροστά σε μια τράπεζα και τους ανθρώπους που κάνουν ουρά μπροστά από τα ATM, αντιλαμβάνεσαι ότι μια χώρα τόσο σημαντική για τον κόσμο και για τον πολιτισμό του όσο η Ελλάδα δεν μπορεί να καταλήγει έτσι", σημείωσε ο Ρέντσι.

"Είναι επομένως προφανές, ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει να ξαναρχίσουμε να μιλάμε. Η πρώτη που το γνωρίζει αυτό είναι ακριβώς η Άγγελα Μέρκελ", συμπέρανε, αναφερόμενος στην Γερμανίδα καγκελάριο.

"Βεβαίως", επισήμανε, "είναι αδύνατο να σώσουμε την Ελλάδα χωρίς την δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης: η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής, η νέα αγορά εργασίας εξαρτάται από αυτούς".

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπτώσεις για την Ιταλία, ο Ρέντσι εξέφρασε ξανά την πεποίθησή του για το αντίθετο, χωρίς ωστόσο να αποκλείει κάποιες δυσκολίες.

"Δεν λέμε ότι όλα θα πάνε καλά: λέμε πιο απλά ότι η δουλειά που έγινε τους τελευταίους μήνες θέτει την Ιταλία υπό άλλες συνθήκες από αυτές του παρελθόντος. Δεν βρισκόμαστε πλέον στο εδώλιο του κατηγορουμένου, δεν μας αναφέρουν πλέον ως συντρόφους στην ατυχία της Ελλάδας", σημείωσε.

Ο Ρέντσι έχει πολλαπλασιάσειτον τελευταίο καιρό τις δηλώσεις για να υποστηρίξει ότι η οικονομία της χώρας του έχει εξυγιανθεί και δεν κινδυνεύει από τη διάχυση της ελληνικης κρίσης.

"Η Ιταλία βρίσκεται ήδη εκτός της γραμμής πυρός", είχε δηλώσει συγκεκριμένα όταν είχε ερωτηθεί για τις πιθανές αντιδράσεις των αγορών σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας έναντι υπερχρεωμένων χωρών όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία.

Ο Ρέντσι έχει επίσης διατυπώσει την εκτίμηση ότι η Ελλάδα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δεν θα βγει από την ευρωζώνη και θα κάνει τα πάντα για να διαπραγματευτεί.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοψήφισμα, Ιταλία
SHARE:

24Media Network