Ρωσία: Απέλαση Ιταλού διπλωμάτη – Η Ρώμη κάνει λόγο για “άδικη απόφαση”

Ρωσία: Απέλαση Ιταλού διπλωμάτη – Η Ρώμη κάνει λόγο για “άδικη απόφαση”
Shutterstock

«Θεωρούμε την απόφαση της Ρωσίας αβάσιμη και άδικη διότι έρχεται σε αντίποινα ενός νόμιμου μέτρου που έλαβαν οι ιταλικές αρχές υπερασπιζόμενες τη δική τους ασφάλεια», δήλωσε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ρωσία απέλασε σήμερα, Δευτέρα, Ιταλό διπλωμάτη και κάλεσε τον πρεσβευτή της Ιταλίας στο υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την αβάσιμη, όπως τη χαρακτήρισε, κίνηση της Ρώμης να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες τον περασμένο μήνα.

Η Ιταλία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες αφού η αστυνομία είπε ότι συνέλαβε Ιταλό πλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού να παραδίδει έναντι αμοιβής μυστικά έγγραφα σε Ρώσο αξιωματικό του στρατού.

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε άδικη την απόφαση της Ρωσίας να απελάσει τον Ιταλό διπλωμάτη.

«Θεωρούμε την απόφαση αβάσιμη και άδικη διότι έρχεται σε αντίποινα ενός νόμιμου μέτρου που έλαβαν οι ιταλικές αρχές υπερασπιζόμενες τη δική τους ασφάλεια», είπε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα